KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 28 september 2010

FLERA FAVORITER

Två inlägg tillbaka skrev jag om några av årets favoriter, men varnade för fler och här kommer alltså tre till.Först en av dom nya klängrosorna, `Penny Lane´,  i  "förträdgården". Den köpte jag enbart för dess namn, vår hund heter ju Penny, men den har varit helt otrolig. Den är otroligt vacker - vilket jag inte riktigt räknade med - och dessutom har den blommat hela tiden och blommar fortfarande!


Sen har vi en liten botanisk tulpan som heter Tulipa humilis `Persian Pearl´. Dom köpte jag av en Trädgårdsentusiastvän! förra hösten när vi skulle dela upp våra lökar och eventuellt sälja/köpa av det som vi tagit hem extra mycket av. Anders hade tagit hem 50 stycken av just den här lilla tulpanen, så 10 av dom hamnade hos mig - och dom visade sig vara underbart vackra! 
Nu ångrar jag att jag inte beställde fler sådana här i år, men det blev ju en hel del annat och på torsdag är lökträffen här hemma och då kanske man kan köpa nått annat roligt av Anders. Han tar nämligen alltid hem en massa udda saker. Fast jag köpte även ett antal rosa scilla som jag satt bland stenarna på södergaveln. Dom syntes inte ens mot stenarna så bleksiktiga var dom  - så allt är ju inte alltid bra!


 
Sen har vi den otroliga nävan `Rozanne´ som bara blommar, blommar och blommar. Och dessutom i en underbar blålila nyans. Plantan ovan (det är alltså bara en planta) köpte jag förra våren på Zetas i Stockholm, sen fick jag en av en trädgårdsmästare på fastlandet när vi var på semester i juli. Båda är nu lika stora och blommar helt otroligt. Kan verkligen rekommenderas! 
I våras köpte jag också på mig 3 stycken när jag var på Öland och så 3 stycken `Jolly Bee´ på fastlandet under samma resa. Dom satte jag under rosenspaljén i "förträdgården". Sen dess har jag fått lära mig att det är samma sort - och det stämmer. Det går inte att skilja dom åt - se blommor från båda nedan - dom är identiska!8 kommentarer:

Anonym sa...

beautiful roses dear Susie!

Madame C sa...

Åh, det var roligt att läsa så mycket om Rozanne. Planerar henne för en rabatt tillsammans med renässansrosor! Har än så länge bara två mycket små plantor som jag "snott" från Växjös parkförvaltning. Jag hjälpe dem lite med plantdelning så att säga;)
Nu ska jag försöka få tag i fler, men det är inte så lätt!
Ha det gott,
Charlotta

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Rozanne har jag, men hade ingen aning att det var samma växt som Jolly Bee?!
Den lilla botaniska tulpanen var jättefin.
Oj, vilket jobb du haft med alla lökar!! Men det måste vara en härlig känsla att få hem stora paket med vårprakt :-)
Ha det gott. Kram, Ingela

Rosor och ruiner sa...

Ja just det ja, det var ju Rozanne jag beundrade när jag var vid dig, och skulle lägga på minnet tänkte jag...:o) men nu skall jag försöka komma ihåg det när jag träffar på den, för den vill jag ha!

Maria Berg sa...

Nu har jag njutit av bla dina daglijor men om man läser mellan raderna, jag menar mellan bilderna så var det ju en hel del trubbel med hemsidor och tela som är så där svindyra.
Skönt att det verkade ordna upp sig och att det blir till en ringa kostand jämfört med telia.
Hur har nu upplevt det med kunder, som skriver nu istället för se eller om det nu var tvärt om det blev?
Skall ta mig en titt på er sida.

Lökar för 10.000 kr, oj oj vilken julafton det måste ha varit att packa upp men vilket jobb, förstår att det blir mycket. Måste då säga att det var härligt att du fick så fint väder när du sate ner dem och vilken prakt det kommer at bli till våren.
Jag har tyvärr ännu inte köpt så många lökar, men jag vill så gärna det är så fint när dom kommer upp.

Dock har jag hunnit få in alla pelagoner och fuschor i förrådet för i natt var det bara 3 grader här och det är nog bara en tidsfråga innan frosten kommer.

Din kära man är nog som jag, tycket inte om rpst innan men jag har liksom lärt mig att tycka om det och min favorit är helt klart en vinröd clematis klättrande på rostigt armeringsjärn.

Jag är så glad att jag fått lite växter från dig och när jag ser dom i trädgården så tänker jag på dig!
Jag har ännu en iris från dig som inte blommade i år så jag kommer inte ihåg vilken färg det var men den står lita olämpligt för baren kommer låt åt den när dom genar över rabatten så den skall jag försöka flytta innan det blir för sent.

Sköt om dig och en stor KRAM till er båda och så hunden som var så söt vid ormskägget,
MB

Maria Berg sa...

Ps. Håller helt klart med dig det skall vara lite kul i trädgården och lite spännande saker och inte allt för strikt. MB

Ruben sa...

Jag har (haft) Persian Pearl sedan fem, sex år tillbaka, men den försvinner mer och mer. Har den precis i skogskanten, och det är förstås inte rätta läget. Den är fantastiskt vacker!
Din Dichelostemma ida-maia var en ny bekantskap. Ursnygg! Det ser ut som om den skulle vinna på en placering i kruka så den riktigt får glänsa i ensamt majestät!
Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Som vanligt fina bilder och namn inte att förglömma. Men växtnamn är näst intill tabu i min hjärna. Har inte varit så "aktiv" när det gäller bloggande, men har inte haft ork, kanske beroende på att vi målat om hela köket. Men herregud vad mycket "omkringgrejor" det är.
Ha det så gott allihop
Kram