torsdag 9 september 2010

FEST

Om tio minuter landar min väninna i Visby, sen tar det c:a 45 minuter att åka hit - och sen blir det fest i fyra dagar!

Nyklippt "gräsmatta" på yttertomten!

Det första vi ska göra är att gå ut på yttertomten, som är nyklippt dagen till ära och sätta oss i solen och dricka skumpa. Det är ju en mycket trevlig tradition instiftad av min kusin. Tyvärr kunde inte kusinen komma med den här helgen som var tänkt, dessutom har hon fått en elak förkylning - men vi ska skåla för henne.....


Röd rudbeckia  - Echinacea `Tomato Soup´

Sen ska titta på "dammen" som väninnan inte sett ännu och så grilla korv på altanen. Till korven har jag gjort "gammaldags potatissallad" som faktiskt är jättegod och inte lik vanlig potatissallad alls!


Röd rudbeckia - Echinacea `Sundown´

Lite senare när det mörknat blir det kräftor & vitt vin, kex och gorgonzola samt hemgjord rabarberparfait med hösthallon.


Blodnäva - Geranium sanguineum
Jag hoppas vi kan sitta ute hela kvällen. Vi har ju infravärme och massor med filtar samt otroligt många värmeljus och lyktor, vi får se hur det går.

Gul perukbuske - Cotinus coggygria `Golden spirit´

Det är lite trist att det blivit så vansinnigt kyligt på kvällar och nätter, men man kan ju inte påverka vädret - fast jag försöker så mycket jag kan!


Storblommig murreva - Cymbalaria pallida

I morgon ska vi på heldagsutflykt. Om vädret är fint blir det till Blå Lagunen på norra Gotland där vi ska försöka bada. Vi är ju inte några badkrukor direkt, så är det inte alltför isigt så ska vi försöka.


Blommor hos rosenflockeln - Eupatorium maculatum `Atropurpureum´

Jag brukar säga att badgränsen egentligen går vid 17 grader, men OK, är det 15 så ska vi doppa oss.

Japansk röd- och flikbladig lönn med okänt namn och så en kaukasisk förgätmigej - Brunnera macrophylla `Jack Frost´.

Vi har faktiskt badat en morgon när det bara var 8-9 grader här - vinden hade vänt sig i viken och blåste ut det varma ytvattnet. Men det var INTE skönt, jag lovar!
En rolig sak var dock att när vi gick upp från stranden mötte vi ett äldre par i badrockar som frågade om det var skönt. Gissa vad vi svarade; "Oh, ja, jätteskönt"  förstås!!


En remonterad blomma på gräslöken.

Man kan ju undra vad dom sa om oss när dom glatt sprang ut i vattnet. Vi skyndade oss till bilen så vi inte skulle bli utskällda när dom fick en kallchock!

10 kommentarer:

Ruben sa...

Skålar du bara för kusiner? Annars kan du ju ta en skål för mig också!!!
Hur kan din rosenflockel se så fräsch ut, för du har ju kalkrik jord. Här håller den redan på att gulna i bladen.
Ha det gott och ha det så kul!!!
/Ruben

Rosor och ruiner sa...

Vilka luringar ni är! Jag har faktiskt också doppat mig i 8 grader en gång, och jag kom upp rätt snabbt kan man ju säga...:O)
Hoppas ni får sköna dagar tillsammans!
Ang frakten så minns jag inte om han sa att det var nåt fraktbolag eller posten, men han sa att varorna var så tunga och stora, rosen tex var över en meter nu, men jag sa ändå att den går väl att klippa ned, men det var ju synd tyckte han. På våren däremot, när växterna är mindre, kunde han hålla 139 kronorsfrakt....Nåja, nu blev det ingen affär, nu blev det pioner på Pionexperten istället! Och dom skickar bara rötter så det skall väl inte vara så tungt.

Vittran sa...

Det kanske var tur att ni inte stannade kvar. Men visst är det kul att luras lite.
Jag blir hungrig när jag läste om maten.
Vad fint du har i trädgården.
Jag måste bara fråga dig, är det sant att dom har vildsvinshägn på Gotland? Det låter inte klokt. Vildsvinen häromkring härstammar från sådana som har rymt eller blivit utsläppta. Dom förökar sig som kaniner också. Jag tycker det är så hemskt med kaninerna ni har. Jag hoppas verkligen att ni ska slippa vildsvin.
Jag önskar er en trevlig kväll och hoppas att det inte ska bli för kallt.
Ha det gott!

mammi sa...

Att lura gamla människor (i min ålder) är väl inte tillåtet, men ganska kul !!!! Tjusiga foton som vanligt. Om det är den potatissalladen som du lämnade recept på, så kan jag bara säga Waaaw va den är god.
Ha det så gott och skål från mig
Kram Marianne

ormbunke sa...

Vilka härliga dagar ni kommer att få när den inleds på detta viset. Jag skålar gärna med er också och hoppas att det inte är för kallt i vattnet. Rudbeckian med den tomatröda färgen vid dammen är bara WOW! Ha de gott. Anita

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Heeeeeeeeeej Susie, vad kul att läsa om era företaganden.
Jag skulle så gärna vara med i erat
skumpa-gäng....men vi njutar ju av det hät också vid lämpliga tillfällen....
Hälsningar från ruinen i ruinen ;O)
GAPSKRATT, Petra B.

Christina sa...

Åh, ni kommer säkert att få det jättemysigt tillsammans! Vilka fina blombilder du visar.
Ha det riktigt gott!
Christina

Mimi sa...

Det verkade inte bli någon dålig fest direkt! Så härligt roligt!!! Njut av sällskapet och hoppas badet blir varmare än åtta grader denna gång. Även jag blev helt tagen av tomatsoppsechinean. Fantastisk färg!! Hälsn mimi

Anonym sa...

Beautiful dear!
Nice weekend.
Zondra Art

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vad mysiga dina planer låter! Ja, förutom då kanske det där med badandet... huuh, det hade jag inte gjort.
Men att sitta under filtar med massa ljus och äta och dricka gott låter härligt.
Ha det bra! /Ingela