KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 10 september 2010

BADNYMFERNA!

Igår när vänninan Christina kom så hade vi kanonväder, så allt blev precis som det var tänkt. Både skumpan i  den soliga och varma ruinen, maten på altanen och kräftorna - fast dom åt vi faktiskt inomhus ganska sent på kvällen. För då var det kyligt!Idag däremot så var det väldans grått och det hade regnat under natten. Vi gav dock inte upp, utan vi började färden mot norra Gotland. Det duggade och var väldans grått, så hoppet att kunna bada var inte speciellt stort. Vi stannade till vid Bara ödekyrka och sträckte på benen, vilket kändes rätt skönt. Då upptäckte vi att det inte var  vansinnigt kallt i alla fall!Sen åkte vi ända upp till Bunge, strax innan Fårösund, innan vi började åka nedåt igen utmed den västra kusten.

Vi hann med både en lite "detour" till Norra Gattet och besök på en loppis innan vi vid tolvtiden anlände till Blå Lagunen, ett gammalt nedlagt kalkbrott som numera är en vacker liten badsjö. Till vänster syns Bästeträsk som jag tror är Gotlands största insjö.

 
Och här är beviset - årets sista dopp är avklarat! Fast det blev faktiskt två dopp, det gällde ju att passa på!!


Det var faktiskt nästan skönt i vattnet, hela 16,25 grader. Men det var bara 13,5 i luften så det var förmodligen det som gjorde att det kändes så behagligt.Några turister som kom förbi i sina bilar stirrade med STORA ögon på oss. Dom trodde väl att dom såg några utsläppta galningar, men såna är vi - badnymferna!

I morgon blir det att gå upp tidigt igen för att åka till Kräklingbo marknad, därefrter blir det ett par loppisar. Sen  får man kanske vila sig ett tag på eftermiddagen så man orkar två dagar till!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Woow, beautiful place!
Kisses and nice weekend to you:)

Gela sa...

Underbart med ett höstdopp. Uppfriskande kan jag tänka. Hoppas att ni får en riktigt fin helg/Gela

Ruben sa...

Skönt!!!???? Nu tror jag jag baxnar! Det kan väl inte vara skönt med så kallt i vattnet!!! ;-)
Ha det gott och trevlig helg!
/Ruben

Knatten sa...

*harkel* Jag hade nog oxå tittat med stora ögon om jag hade sett det där!!! Jag är jordens största badkruka så jag är glad att jag inte var där med er=)). Men tummen upp för såna nymfer som törs!!
Ha det bra. //Knatten

ormbunke sa...

Tänk att få bada i en blå Lagun.Men så är det med traditioner dem vill man ju inte rucka på. Hade nog offrat mig.Ha en bra lördagskväll.

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Fina bildet trots grå väder.
Usch, brrrr....kallt vatten gör med stel vid bara tanken.
Men kan förstå att ni trivdes, ni är ju verkligen badnympfer.
Höstlig helgkram, Petra B.

fotopunktMis sa...

Va det verkligen inte kallt...frågar jag som inte ens har doppat fötterna i havet i år
Må så gått..Maria

The cottage by the Cranelake sa...

Så vacker kyrkoruin!

Vet kanske inte om ja hoppat i om jag visste hur kallt det var i luften :-) :-)

Ha det gott!
Christer.

Lilla My sa...

Det intresserar mig att vet om Pippi tröjans mönster den tröja som Inger Nilsson hade på sig i filmerna är ett gammalt mönster från Gotland? Har tänkt sticka mig en sön tröja nu och det vore intressant att veta.
Hälsn. Lotta

Anita sa...

Nej men ... inga badkrukor där inte. Och när man ser bilderna så ser det ju skönt ut, trots att det "bara" var 16,25 grader. Men jämfört med 13,5 i luften är det ju riktigt behagligt :)

Maria Berg sa...

Svalkande bad är aldrig fel!

Härligt att åka runt med sin väninna som delar intresse och att man kan äta ännu lite extra gott - fortsätt njuta av livet!

Blå lagunen hette det jag bada på Island men vattnet kom från varma källor...

MB

Maria Berg sa...

Härligt att du lade märke till tröjan på fotot - det var en av anledningarna till varför jag valde just det foto! Kram MB

Ps. Nu skall jag gå och berusa mig...hihihi

Lilla My sa...

Okey då vet jag det, trodde du var infödd på Gotland när jag läste din blogg men jag hittde själv info om tröjan som Pippi hade på sig i filmerna och som Ernst gillar :) Kan upplysa dig om att det är ett gammalt mönster från Gotland som fisarna använt.
Ha en skön kväll.
Lotta

Lilla My sa...

Int fisarna...fniss...utan fiskarna ska det va

Monica sa...

oh vilka härliga bilder,,jag har läst tillbaka ända till den 5 sept vart längesedan jag läste här,,pga jobb och förkylning..men som vanligt så gör det mej inspirerad och glad att läsa din blogg...tackar !!
Avis på era loppis och badutflykter,,att bara få vara ledig och roa sig längtar efter det just nu.

Såg din nya rudvbeckia tomat ngt fin!

Jo du frågade om min vit gula klematis,,jag vet inte vad den heter,,köpte ett helt paket med klematisar av Tuja förra julen ,,sex st för 30 kr,,det som var problemet med dem var att de var omärkta,,denna blommar först i år och den är fin men namnet får jag nog efterlysa tex på odla..
Ha det gott och njut av alla loppisar lite från mej med.
kram Monica

Mica sa...

Åh, Blå Lagunen är ju helt underbart ställe att vara på, på sommaren =o)