KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 9 augusti 2010

VILKEN TRÄDGÅRDSDAG!

Så är man tillbaka i det "vanliga trädgårdslivet" igen. Efter gårdagens trädgårdsvisning så känns det dock lite avslaget och lusten att springa ut i duggregnet och sätta igång med nått större jobb är inte alls så stor.


Veckan innan försökte jag fixa till sånt som man legat efter med, som att rensa rabatter och kantskära - man har ju en del långa rabatter så det finns ju lite att göra. Till slut bestämde sig min kära gubbe att han skulle hjälpa mig. Han rensade t.o.m. ogräs - jag tror att han blivit lite halvintresserad av trädgårdshobbyn faktiskt!


En annan sak som var mycket trevligt var att veckan innan sådde vi igen den sista bara fläcken i förträdgården (vi hade haft en grushög legat där). Till min otroliga häpnad hann faktiskt gräset gro riktigt ordentligt, berodde förmodligen på allt regn som kommit plus att det hela tiden varit varmt.


Det hela började dock inte så bra för på lördagen då jag planerat in några "sista minuten-saker" att göra,  då regnade det naturligtvis. Det var ju lördag!


Men framåt sena eftermiddagen klarnade det upp lite och vi kunde gå ut och göra den absolut sista putsningen, kantskära klart den ena sidan av pallkragsrabatten. Vi hade inte hunnit med det dagen innan. Resten fick vi skippa och jag tror inte att någon annan brydde sig att det fanns en del ogräs kvar här och där.


Gräset hade jag klippt på fredagen för säkerhets skull, men hade tänkt ta ett varv på innertomten åtminstone på lördagsförmiddagen innan visningen. Men försök klippa blött gräs och ogräs - det går bara inte!
Det roliga (och konstiga) var att jag fick många kommentarer om hur fin gräsmattan var. Den som bara innehåller bellis och klöver! Fast det är klart, saftigt grön är den!!Vädret var ju inte så där kanonfint, men antagligen väldigt bra för att titta på trädgårdar. Så redan före elva dök dom första gästerna upp och sen var det en strid ström ända till fem på kvällen - trots att visningen slutade fyra egentligen.
Jag hann inte ens gå in och ta nått att dricka eller en macka till lunch, så framåt eftermiddagen började man känna sig lite slut faktiskt.


Jag hade tänkt ta lite bilder, men dom fick jag ta idag istället i duggregnet. Det fanns ingen tid att ägna sig åt något annat än att prata med alla besökare. När jag mitt på dagen räknat till femtio besökare gav jag också upp räkningen, hade fakltiskt fullt upp med annat.Helt plötsligen dök det också upp ett team från Gotlands Allehanda och frågade om det var OK att göra ett reportage om trädgården. Dom hade ju aldrig skrivit om den tidigare, sa dom. Och artikeln skulle publiceras redan idag. Javisst, det var ju inga problem - det var bara att hänga på när jag gick runt och pratade med besökarna.GA hade skrivit en hel sida om det här med 1000 TRÄDGÅRDAR på lördagen, men vi hade inte fått någon tidning så det hade jag inte en aning om. Men det var förmodligen en viktig bidragande anledning till att det kom så mycket folk till alla dom tolv trädgårdar på Gotland som deltog.Så jag, mitt fån, trodde att det blir väl två rader och en bild i tidningen. Hade ju inte en aning om att tidningen var så pass intresserad av den här typen av aktiviteter. Så döm om min förvåning när det redan på framsidan av GA idag var en liten bild av mig där det hänvisade till en artikel inuti tidningen.
Där var en jättebild på mig och hustrun till den som vi köpte huset av, samt en översiktsbild på pallkragslådorna. Dessutom en hel sida om sådant jag berättat under dagen samt skrivit på bloggen om min trädgård. Jag blev faktiskt väldigt förvånad!Alla gäster verkade mycket nöjda med besöket, utom ett sällskap på tre personer som till att börja med körde förbi infarten (där skyltning och vattenkanna fanns) och därför sen surt påpekade att det var alldeles för dåligt skyltat! Dom trodde också att skyltarna skulle vara jätteplanscher!!
Sen ville dom också att det skulle funnits skyltning nere i korset vid stora vägen (1 mil härifrån) samt inne i själva Eksta. Ovanpå det så blev dom ännu surare för att det inte var en "typisk gotländsk trädgård" med gammalt hus, kalksten och torrväxter! Till min glädje gick dom redan efter 10 minuter!!Förutom dom här tre var det dock bara trevliga besökare här och jag tror att jag hann önska alla välkomna och presentera mig. Det var nog det enda problemet jag hade, det här med att hinna prata åtminstone lite grann med alla.
Några få av besökarna hade varit här veckan före midsommar och tittat och ville nu gärna se hur det såg ut den här tiden på året, men dom flesta var alltså helt nya intresserade bekantskaper. och många frågor fick jag, vilket är väldans kul.
Men trots det, så tror jag att nu får vara det vara nog med visningar några år. Man hinner ju inte själv med att åka runt och titta och det är något jag verkligen skulle vilja göra nästa år. Åka på en heldagstur och snoka hos andra för att se om man kan få några nya "vilda trädgårdsidéer"!

.

17 kommentarer:

Ruben sa...

Sitter här och myser förnöjt. Det var ett så minla trevligt inlägg som du skrivit! Förstår att det kan vara svårt att hinna med att äta mm när det kommer nya besökare hela tiden.
Ha det gott!
/Ruben

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hahaha, typsikt att det ska komma några surkart och gnälla om skyltning...


Så roligt för er att det blev en lyckad dag i fina trädgården. (Och gräsmattan ser verkligen KANONFIN ut på alla bilder du visar i din blogg, så jag undrar inte över de kommentarerna).
Förstår att det tog på krafterna att gå runt och prata med folk under så många timmar, man orkar ju knappt hålla låda så länge med familjen ens;-)
Lyckat med GA som prickade in din fina täppa!

Ha en fin vecka, antar att du behöver vila upp dig en smula efter denna anstormning! Hillevi

Rosor och ruiner sa...

Hej Gotlands nya "kändis" Jag såg dig allt i tidningen i morse, och berättade för familjen att det var min bloggkompis!
Vad kul att du fick många besökare även denna visning, men jag förstår att det måste vara lite stressande att inte kunna ta paus en stund, jag skulle nog bli helt svimfärdig om jag inte fick äta nåt..
Jag tyckte också att din gräsmatta var fin när jag var där på försommaren! Så inte gör det nåt att det är pellisar o annat i den!
Trist med folk som gnäller, tur att dom gick så fort.
Nu får du väl koppla av ett tag, och njuta lite själv av din trädgård!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Ojojoj vad fina bilder och hur mycket ni gjorde innan söndagen.
Hos mig kom också otroligt många trots ösregnet.
Men tack och lov bara glada och nöjda besökare, inget gnäll alls.
Kram, Petra B.

Marie sa...

Kul att det gick bra på den stora dagen. Jag hoppas att Ni hade det lika trevligt som Era besökare. Ni har verkligen lagt ner många timmars arbete i trädgården, det syns på dina vackra bilder.
Njut av trädgården nu.
Marie

The Secret Garden sa...

Vad roligt att det kom så mycket folk. Jag hann heller inte slänga i mig nåt ätbart. Det droppade in folk i en jämn ström med början prick 11.
Tråkigt med surkartarna!

Men jätteskoj med din lokaltidning som nappat på Tusen Trädgårdar. De lokala tidningarna i Jämtland gjorde hellre reportage om älgars inälvor...(!!??) och motorsport och inte skrivit någonting alls om det här rikstäckande evenemanget, trots att vetskapen om det finns.

Ha det gott!

Mimi sa...

Vad fantastiskt roligt att allt gick fint! Det skall nu alltid finnas folk som är trista överallt, tur att de förstod försvinna! Och vad kul att du blev uppmärksammad i tidningen också. Hälsn mimi

Annika Christensen sa...

Vad kul att det blev en lyckad dag för er. Skulle gärna velat se dina pallkragar live för jag gillar dom.
Ja hur gör man för att få ut mannen i trägården? Du verkar ju ha lyckats. Jag kämpar vidare.
Annika

Christina sa...

Roligt att allt blev så lyckat! Nu måste du tänka lite på dig själv och ta det lite lugnt! Surkarten var säkert sådana som skulle klagat även om allt varit 100% perfekt i deras smak.
Ha det gott!
Christina

Nora sa...

Va roligt att det gick bra! Bilderna är ju underbara - kan tänka mig att det är ännu finare på plats. Skulle så gärna ha varit där - men det gick tyvärr inte:-( Istället hann jag med 5 trädgårdar i södra Stockholm. Alla olika från varandra, ingen "typisk" på något sätt och 2 av dom var det inte lätt att hitta till.....men vad spelar det för roll när man får se fina trädgårdar och möta trevliga människor. Dom tre "surkarten" som du hade oturen att få besök av måste ha vaknat på fel sida....

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Kul att du gillade parkeringen! Tack för länkning:-)

ormbunke sa...

Grattis till den fina uppmärksamheten i tidningen. Det blev lite grädde på moset.
Nu är det dig väl unt att koppla av och njuta av din fina trädgård.
Jag skall försöka kolla om jag kan hitta tidningen på nätet.
Redan kräftor? Vad mumsigt. Ha de gott.Kram. Anita

Rosa sa...

Oj, team från Gotlands Allehanda inte dåligt gud så kul och spännande :-D. Klart att det alltid måste finnas surkartar ;-) som tur är så är vi fler av den glada sorten :-D.
Jätte fina bidler på din trädgård.
// Rosa

Anette sa...

Tänk vilka människor det finns! Dom där surisarna alltså........jösses, har dom inget bättre för sig än att gnälla så kan dom väl stanna hemma!!
Men jag förstår att din trädgård gjorde succé hos dom flesta och nu får väl ännu mer besök efter tidningsartikeln! Passa er, snart ligger det väl paparazzis och smyger i buskarna ;-D

Ha det så gott. Kram Anette

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Sus!
Jag förstår inte hur jag kunde missat din ursnygga vackra header häromdagen.. Fantastiskt fin bild!

Googlade på Tomato Soup, gillade den färgen myyyycket! Hade du den rena arten anisisop eller Black Adder tro? Man vill ju inte ha ett ogräs i rabatten...

Maria Berg sa...

ÅÅÅÅååå vad härligt med all besök du fick!

Själv valde jag att åka runt och titta på andra trädgårdar.
Gud vad kul att du kom i tidningen, skall nog snoka upp artiklen på nätet.

Kram MB

Ps. Spännade om det blir en damm hos er.

mammi sa...

Tack för din kommentar. Jag har grävt upp så mycket av den där Dinosariemossan som det gått, förpassat den till tunnan vi eldar skräp i. Sen har det blivit en genomkörare med Randaup, eller hur det stavas. Du visar alltid så vackra bilder, man blir lyrisk.
Kram Marianne