KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!söndag 22 augusti 2010

STENJAKT OCH HUNDBAD

Igår vaknade man till strilandet av regn (som vanligt) så efter ett tag åkte vi ut för att handla och uträtta lite ärenden. Men.....redan efter en kvart så sprack molntäcket upp så vi begav oss ner till storsudret - längst söderut på Gotland - där vi brukar promenera på ett "specialställe" utan turister. Några km därifrån ligger Hoburgen där det alltid kryllar av turister, så där kan man inte gå med lös hund.


Det blev bara bättre och bättre väder och det var väl en 25 grader, det blåste dock lite vilket var tur för det betydde att det inte fanns några insekter. Men tyvärr hade vi inte tagit med några badkläder så istället fick vi roa oss med att gå på "stenjakt".

Den här gången ville jag ha helt svarta stenar i en speciell storlek till min lilla "damm" vilket inte är så där jättelätt att hitta, så efter ett tag åkte vi över till andra sidan och gick på en andra strand och där hittade vi massor.


Sen åkte vi hem och tog av det halva partytältet vi haft som skydd medan dammens bottenfärg torkade. Rolle tvättade stenarna rena medan jag förberedde middagen och sen var det dags för dekoration och vattenfyllning av min allra FÖRSTA DAMM.


På dom svarta stenarna placerade jag en av mina små grodor och så fick den andra sitta på kanten. Vet inte om jag ska ha båda där - det kanske blev "lite mycket" - får se när jag köpt lite flytväxter och lagt i. Vilket  ska ske redan i morgon!
Men det vi upptäckte direkt var att ett gult gräs som växte i framkant av dammen nästan hade ruttnat, så jag började med att klippa ner det men det blev inte bra. Alltså fick jag "order" av Rolle att genast gräva bort det och flytta dit något annat.
Det andra blev en Hosta `Sun Power´ som jag köpt från England i våras tillsammans med lite dagliljor. Den ska bli ganska stor, trivs bra i sol - om den får vatten - så den blir nog helt perfekt där! Har faktiskt några till som gillar sol så dom kanske också blir flyttade. Men jag får vänta tills nästa år, satt ju 8 solhattar i den här rabatten härom dagen och dom lär ju växa upp och ta plats.I fredags hade vi jättefint väder, både varmt och soligt, vilket var väldans trevligt eftersom vi var bortbjudna på grillmiddag till ett par goda vänner som köpt en villa ett par mil utanför Visby.
Ett helt fantastiskt ställe, som ligger helt insynsskyddat och där dom i sommar gjort en jättestor Koi-damm (som en riktig pool, med ett 20-tal jättestora fiskar och lika många yngel). Dom bygger också ett mastodontgarage (han är bilhobbyist) och dessutom donar och fixar dom för fullt i den 5000 kvm stora trädgården. Ska ta med kameran nästa gång vi åker dit så jag kan visa lite tjusiga bilder.Vi fick en underbart god middag också och hade verkligen trevligt. "Roligast" hade väl dock vår badkruka till hund, hon sprang naturligtvis lös på tomten och rätt var det var så hoppade hon rätt ut i dammen och skrämde slag både på fiskarna och sig själv.
Hon såg enormt dum och chockad ut och när Rolle försökte få upp henne (utan att ramla i själv) sprattlade hon så mycket att det knappt gick. När hon till slut var uppe "toksprang" hon runt på hela tomten i en timme. (Ni med hundar vet förmodligen vad jag pratar om.) Man kunde absolut inte tro att hon är en gammal 15-åring, utan hon såg mer ut som en vild liten valp. Det var nästan så att man blev rädd att hon skulle få hjärtsnörp och dö. Hon höll dessutom nästan på att göra om samma sak igen - och hon som HATAR att bada!

11 kommentarer:

Zondra Art sa...

Beuatiful photos!
Nice weekend.
Zondra Art

The cottage by the Cranelake sa...

Det är redan fint med den lilla dammen, men nästa år blir det toppen!

Mina hundar hade dött om de hoppat ned i dammen så :-) :-)

Ha det gott!
Christer.

Rosor och ruiner sa...

Vad fint ni fått det i er lilla damm! Jag säger er för Rolle verkar ju minst lika engagerad..:o)
Kan tänka mig att det såg kul ut när Penny badade ofrivilligt, och att hon for omkring sen. Hon ser verkligen inte så gammal ut som hon är, tyckte hon verkade mycket yster av sig när jag träffade henne i början av sommaren!

mammi sa...

Samla på stenar har jag dille på. När vi är ute och kör våra stenrundor, får jag alltid höra "du får själv bära dem till bilen" inte lär jag mig av det inte. Jag älskar stenar. Har 2 i vår trädgård som vi fått ta grävare till hjälp, en har jag själv fortslatt hem. Skall göra ett inlägg om dem (skulle gjort för längesen) Det blev verkligen snyggt med dammen.
Kram
Marianne

ormbunke sa...

Vad härligt att dammen börjar bli färdig. Leta stenar är hur kul som helst.
Jag trodde att hunden skulle bli vettskrämd av vattnet men ville tydligen hoppa i igen.Ha en bra söndag. Själv skall jag koka plommonmarmelad innan alla plommonen trillat ner. Kram. Anita

Knatten sa...

Jag är alldeles för vidskeplig när det gäller att plcoka sten. Har fått för mej att man får med sej en massa "annat" när man tar hem sten *asg*. Men jag gillar din damm o blir såå sugen på en själv nu.
Jasså, fint väder? Här regnar det småspik hela tiden. Önskar allt jag fick lite sol nu! /Knatten

Madame C sa...

Underbart vackert! Som vanligt, hos dig;)
Ha det gott,
Charlotta

fotopunktMis sa...

Fnissfniss..Penny e väl som oss andra "gamla" tanter..får lite spel någon gång då å då..
Ha det..Maria

Monica sa...

Fniss!
Ja dessa tokiga hundar,,min hoppade ju i min morbrorspol en sommar,,känner igen det där att tokhärjspringa då de har badat ,,precis så gör Ozzie som inte heller är en som gillar bad,,

Din damm blev så gullig!

Du undrade vad det var i mitt fågelbad den därn vita bollen en Susanne tror jag den heter, någon slags hortensia,,JAG Menar den tål inte regn då knäcks den av sin buske,,
ha det gott kram Monica

Jord under naglarna sa...

Så fint det blir med dammen!

Stenjakt har jag varit på många gånger, men några svarta stenar har jag aldrig hittat.

Mimi sa...

Vad fin din damm blev. Nog blir det ibland fart på gamla hundar. Vi kallar sådana anfall för "hepuli", när man inte nästan får stopp på hundenergin. Hälsn mimi