KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 24 augusti 2010

RAUKAR PÅ ASUNDEN

Vi är ju lediga på måndagar - vi har firman stängd då för något ska man väl unna sig när man är egentligen bara skulle vara pensionär - och då passade vi på att göra en lite längre utflykt. Innnan dess så hann vi också med att klippa ALLT gräs på tomten. Och det är inte lite faktiskt! Dessutom växer det något enormt nu när det både är fuktigt, soligt och varmt.


Vi packade en liten kylväska med det viktigaste; ett par mackor och ett par läskedrycker samt mat och vatten åt Penny och så bar det av till en liten ö på norra Gotland. Den har tidigare varit miltärområde, men har nu öppnats för allmänheten. Man får inte åka bil på själva ön, utan parkera precis när man kommit över till den, så det blev en ganska lång och trevlig prommis.


Här ser man Rolle med raukområdet vi var på väg till i bakgrunden.


Nu har vi kommit lite mer än halvvägs, vår bil - som också är röd - är parkerad nedanför den lilla röda pricken i fjärran.


Här har vi kommit fram till raukarna och bland dom satt vi oss i solen, klädde av oss lite och käkade vår medhavda matsäck.Tyvärr kunde vi inte bada, det var alldeles för grunnt och för mycket sjögräs - annars var det kanonfint. Och inte en människa på hela ön!Vi gick enbart till det här raukområdet, alltså inte runt hela ön, så vi har en hel del att se fram mot en annan gång.På den undre bilden är vi på väg tillbaka mot bilen (under den röda pricken). Vi gick lite högre upp på ön när vi gick tillbaka för att Penny inte skulle få ont i tassarna. "Stigen" som går precis utmed vattnet bestod av knaggliga stenar och det tyckte inte hon var så där jätteskönt precis. 


På vägen hem åkte vi först till Lärbro och en handelsträdgård för jag ville köpa lite flytväxter till dammen. Fanns inga! Sen åkte vi till Visby där Rolle köpte ett par jeans och jag ville till Linds Handelsträdgård (störst på Gotland). Fanns inga flytväxter där heller!!
Då åkte vi hemåt och tog en sväng förbi Stångas Handelsträdgård, där köpte jag tre små plantor. Eller rättare sagt köpte en och fick en - som visade sig vara två. Sen bar det av hemåt och nu ligger dom där och flyter. Dom lär ju dö till vintern, så det blir till att köpa nya i vår!

13 kommentarer:

Christina sa...

Verkar vara ett härligt strövområde på den där ön! Vad roligt att du fått ditt vattenblänk i trädgården efter 20 år!
Ha det riktigt gott!
Christina

ormbunke sa...

Så fritt och härligt att få ströva omkring. Ha de gott. Anita

Anonym sa...

Nice photos Susie.
Kisses.

Ruben sa...

Har alltid tyckt att det är fascinerande med raukar! Och de ser ju väldigt spännande ut på dina bilder!! Den ön skall absolut besökas nästa gång på Gotland. Det ser ut att ha blivit en ordentlig prommis!!
Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Vilken underbar natur ni har, annat än vår.
Håller på att ändra en rabatt, lägger stenkant o.s.v. Det jag grävt upp, skulle ju ligga och torka tyckte jag. Men vår Herre såg till att det med jämna mellanrum kom störtskurar, som sabbade all planering.
Kram
Marianne

Mimi sa...

Vad otroligt vackert! Önskar mig en resa dit inom överskådlig framtid! Hälsn mimi

marianne sa...

Längtar tillbaks när jag ser dina bilder.Det är så fint o vandra ute på Asunden.Enholmen är oxå värd ett besök.
Ha det så bra.
Kram

Ruben sa...

Klart jag kommer att höra av mig om vi någon gång kommer till Gotland. Din fina trädgård hoppas jag verkligen få se!!!
Ha det gott!
/Ruben

Ölandsvindar sa...

Inte helt olikt vår ö! Vi har till och med en och annan rauk här. Jag har också letat vattenväxter men de är nog på upphällningen nu. Får bli till våren istället. Jag vill ha en vattenklöver men inte hittat någon.
Kerstin

♥ Hannele på Hisingen sa...

Vackert.

gunsan sa...

Vilken trevlig utflykt.Har varit på Gotland en gång för många år sen.Tyckte det var så vackert överallt.

The cottage by the Cranelake sa...

En sådan härlig plats! Kan förstå att det va en härlig dag. Sjögräs ha aldrig hindrat mig från att bada, bara hur kallt det är i vattne :-)

Det är väl inte direkt säsong för flytväxter nu :-)

Ha det gott!
Christer.

Kerstin Alvesson sa...

Vilka underbara bilder du visar. Jag har inte varit på Gotland på 20 år men efter dina bilder inser jag att jag borde åka dit igen. Ha en bra dag. // Kerstin