KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!fredag 13 augusti 2010

NYA FAVORITER

Min allra senaste favoritperenn är; Echinacea = solhatt eller röd rudbeckia som dom också kallas. Sen tidigare hade jag den rosaröda `Magnus´ i en pallkragslåda, men förra hösten när jag var i Stockholm på Zetas köpte jag fem andra som jag planterade i min gräs- och bamburabatt. Alla har kommit upp och blommar och jag tycker dom är extremt fina och mycket färggranna. Vilket jag gillar!

Det gjorde i sin tur att jag igår försökte leta efter fler namnsorter. Av rena turen så hamnade jag hos en privatperson, Mats, som hade otroligt många vackra jag ville ha. Sen hade han också en väldigt trevlig hemsida med massor av verkligt fina bilder på sina växter, varför jag lagt ut en länk till Mats växtbilder både här och under TRÄDGÅRDSLÄNKAR.

Efter mailkontakt med Mats fick jag tips om att Tuijas Trädgård hade en hel del kul sorter och dessutom sålde på postorder. Så idag har jag beställt 8 stycken därifrån. Bilder på dom - från Tuijas hemsida - följer här!


Summer Skye

Mango

Razzmatazz


Maui-Sunshine

Arts Pride

Irresistable


Hot Summer

Hot Papaya

5 kommentarer:

Mimi sa...

Oh vad vackra. Två av dem har jag visst försökt mig på om de nu heter harvest moon den gula och razzmatazz den rufsiga röda. Båda dog tyvärr efter en säsong, så man får väl försöka på nytt :)

ormbunke sa...

Helt ljuvliga rudbeckior. Har bara en blommande Magnus och en vit som jag glömt namnet på. Skulle kanske skaffa fler.
Ha en skön helg. Kram. Anita

The cottage by the Cranelake sa...

Visst är de fina! Mina har dött ut så jag skall köpa fröer av en färgblandning nu i vinter. Får nog ge dem en alldeles egen rabatt tror jag.

Ha det gott!
Christer.

Lena/isis sa...

Det måste jag kika på. Vill nämligen ha såna jag med. De är så fina. Alla möjliga olika färger och former står på min önskelista. Kram

Ruben sa...

Fresterska där!!! ;-)
Ha det gott!
/Ruben