KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 29 augusti 2010

EN LYCKAD HELG

Inte bara helgen utan hela slutet på veckan har varit väldans trevlig!
Det började i torsdags med att f.d. grannen och en kompis till henne kom till Gotland för att arbeta på "den stora hundutställningen" med 1760 hundar!!!


Alltid när dom kommer, eller innan dom åker tillbaka till fastlandet, så brukar hon och hennes väninna komma hit och äta middag så att vi får träffas en kväll åtminstone. Men.....den här gången fyllde hon år samma dag också, så därför blev det en lite lyxigare middag med marinerade kräftsjärtar, panerade asiatiska kycklingfiléer med klyftpotatis och så hemgjord fläderparfait med kiwisås, melonsås och hallon (hon gillar sötsaker).


Hon är eller rättare sagt, har varit intresserad av trädgård. Så för att försöka återuppväcka intresset igen så fick hon en stor fin trädgårdsbok. Här har hon just upptäckt något som hon inte "hade en aaaning om". 
Om någon undrar så är dom små lila tussarna jätteverbena och den stora en blomma av min stora rosenflockel. Jag brukar inte klippa av blommor och ta in, men ibland så..... 


På lördagen var det soligt och skönt så vi tog en tripp ner till allra sydligaste delen av Gotland, till Hoburgen. Inte för att titta på den kända hoburgsgubben, utan istället tog vi en prommis i ett område i närheten upp till den ganska obekanta "Självfrätstenen".


Den här stenen ligger en bit ovanför det allra sydligaste huset och när man gått upp i backen så har man en otrolig utsikt över havet åt både öster och väster.Miljön är otroligt vacker och det växer massor av vilda - och för mig helt okända - växter i den karga jorden.Det fanns en del att läsa om Linnés upplevelser av stenen - och den är faktiskt väldigt imponerande och ser ut som om ena sidan är gjord av småsten. Tyvärr ser man inte hur det glittrar om den på bild.


UItsikten på tillbakavägen var magnifik. Längst bort är det en brant klint som stupar ner mot vägen vid hoburgsgubben. Det är vår bil - röd - man ser nedanför backen.


För att inte göra er alltför besvikna (Va, inga blombilder!) så tog jag en bild på en Cikoria. Tillhör mina favoriter, även om själva bladverket och stammen kanske inte tillhör dom vackraste - men blomman!


När vi kom hem så var vädret fortfarande jättefint så jag hann klippa hela gräsmattan med åkgräsklipparen och Rolle utökade våra domäner lite. Vi har ju en ganska långsmal tomt och längst bort på "yttertomten" är det helt vildvuxet. Det är bara sly och ormbunkar, stora ormbunkar.
Så han slog ytterligare en 30 kvm med lie (han slog 30 kvm tidigare i somras) och sen klippte han med den vanliga gräsklipparen. Blev riktigt bra.
Därefter satt vi på altanen och tog ett glas kallt rosé för att svalka oss. Inte för jag behövde det precis, man blir ju inte så svettig på en åkgräsklippare men man måste ju hålla gubben sällskap......

Idag har det varit RACE, så helgen har varit - och är fortfarande - väldans lyckad!

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Vilken trevlig helg ni verkar ha haft, såna behöver man!
hihi, nej nån trädgårdsvandring hos mig blir det inte, inte de närmaste fem åren i alla fall. Jag har alltför många fulhörn, och skulle verkligen vilja ha det "perfekt" om jag skall ha allmän visning. Nej, jag skulle stressa ihjäl mig innan....även fast jag har sett visningsträdgårdar med en hel del ogräs i (ja inte din förstås, den är i det närmaste perfekt i mina ögon!) Och sen har jag ju mest vanliga sorter..nej, jag har nog mest min trädgård för egen njutning och så är det kul att visa upp det fina här på bloggen..:o)
tack förresten för att du gav namnet på min okända växt. skall kolla nästa försommar hur blommorna ser ut och googla på klockvippa. Ha det gott!

Ninne sa...

Gott att höra att Du/Ni har haft det gott.. Det är ganska bra här med, men oj vad jag längtar till att kunna gå LÅNGA promenader- Du visar så mycket härligt fr Gotland så jag tror bestämt att det ska prioriteras för nästa år. Sådana platser som Ni smyger omkring på kan man väl få ett försynt tips på, när man kommer över??
Ha det nu fortsatt bra, du gottar dig väl i morrn med?- månd.?/
Kram på Er Ninne

Ruben sa...

Ja, efter en sådan givande och spännande dag förstår jag att det smakade med en kall rosé!!! ;-) Hoppas ni sparade lite till Rolle som tack för gräsklippningen!!
/Ha det gott!
/Ruben

Anette sa...

Låter som en toppenhelg! Fint väder också såg det ut som. Här har det regnat och regnat. Det är i princip omöjligt att gå i skogen. Man går som i en bäck hela tiden. Nu får det räcka med regn ett tag tycker jag!

Ha det så bra. kram Anette

Mimi sa...

Vad härligt ni har haft det. ast inte kan jag heller klaga på min helg! Och hela den här veckan förutom må-ti blir en enda lång fest! Jag är ledig på onsdag pga bemärkelsedag och tänker sen ta ledigt även resten av veckan och härja på i trädgården som en sann trädgårdstoka!! Hälsn Mimi

Rosor och ruiner sa...

Fast med perfekt menar jag inte bara att trädgården skall vara utan ogräs, utan den skall innehålla _mer_. Ok,det kanske är dåligt självförtroende, men min åsikt är att min trädgård överblickar man nog alltför fort, det är inte så många rum, och som sagt, jag har inga ovanliga sorter. Sen har vi ju som sagt alla fulhörn. Det återstår mycket jobb för att det skall bli "presentabelt". Och det kan jag väl erkänna, lite prestationsångest skulle jag ha vid en ev visning, typ "har folk åkt hit för att titta måste det finnas nåt att titta på". Visst är det som du säger att alla trädgårdar har nåt intressant, men därifrån att bjuda in trädgårdsintresserade till en allmän visning, nja...dit är steget långt för mig, rätt eller fel...