KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 25 juli 2010

REGNTUNGA SKYAR.....

...har det varit och är på hela himlen den här helgen. Förra helgen fick vi 70 mm, den här 50 mm - så nu räcker det ett tag! Och inte nog med att det regnat en massa, det har blåst också så trädgården ser inte så där j'ättekul ut!!

Klängrosen Westerland

Klängrosen Phyllis Bide


Buskrosen Rhapsody in Blue


Klängrosen Händel

Trots allt så blommar det en hel del rosor, bl.a. den gamla Westerland som frös ner i vintras. Men som sagt, i morron får det absolut inte regna mer. Vi ska ju ha vår årliga "kasta korv & grilla pil-dag" så hit kommer det 12 korvsugna gäster. Visserligen kan vi sitta på altanen under tak och grilla, men.......kasta pil på altanen funkar inte så bra!


Även ett flertal nya dagliljor har slagit ut, men jag är väldigt osäker på vilka som heter vad så det blir inga namn på dom. Det tråkiga är ju att man inte kan vara ute och njuta av all fägring!
Klematisblomningen har också kommit igång ordentligt, fast en del har väl snart blommat över trist nog.

Det är ju så att i morron så är det ju inte bara pilkastning som gäller, undertecknad blir också pensionär vilket alltså ska firas med att leka (och skumpa). OK, jag ska väl inte sluta jobba helt och hållet för det, men lite lugnare ska vi ta det. Är man egen företagare är det lite knepigt att bara lägga av, skulle säkert kännas väldigt konstigt. Vi börjar därför med att ha stängt hela veckan - en liten minisemester - men vad vi ska göra har vi inte bestämt ännu. Vi kan ju inte åka någon stans på grund av vår gamla hund Penny (15,5 år), så vi får göra lite dagsutflykter istället. Alltid hittar vi väl på något kul (och gott med massor av restaurangbesök hoppas jag)!

6 kommentarer:

Elinore sa...

Ja nu har även vi fått en hel del regn, närmare bestämt 45 mm. Skönt, men nu är det kallt och blåsigt istället. Aldrig blir man nöjd:)
Vackra bilder du visar på både rosor och dagliljor. Synd att du inte vet vad dom heter, men det kanske du finner ut så småningom.

Jättestort Grattis till dej på din stora dag imorgon.
Även om man fyller pensionär så får man aldrig sluta med att leka.... Håller man fast vid lekandet så blir man aldrig gammal:)
Kramar Elinore

♥ Hannele på Hisingen sa...

kul när sniglarna inte åt upp klematisar i år.

Mimi sa...

Grattis!! Hoppas du har en härlig dag!
Vilka helt underbara dagliljor. Och rosen Westerland (hette den så) är ju så fin!!
Egentligen så ligger ju Gotland i princip ganska nära Ängesö, men här har vi alltså inte fått en regndroppe! Alla molnbanker gick just lite norr om oss förbi. Hälsn Mimi

Rosor och ruiner sa...

Grattis på din dag! Hoppas ni fick en bra dag, här i Visby har det varit lite höstkallt på dan, men framåt 17-tiden blev det skönare.
Visst kan regnet räcka nu, min gräsmatta är så grön o fin nu..;o)
Angående Rossällskapet, tack för att du tänkte på mig! (fast särskilt många rosor har jag inte..;o) ) Det vore roligt, men jag kan ju ha det lite svårt att komma ifrån ibland..
Ha det bra!

ormbunke sa...

Jag tänkte på dig när jag såg på TV hur mycket regn ni fått. Tänkte på dina fina blommor och hoppades att de inte har blåst och regnat sönder.
Grattis! säger jag till en glad pensionär. Det är nu du får mycket att göra. En som vet. Kram. Anita

Madame C sa...

Stort grattis i förskott!! Hoppas det blir en finfin dag för dig imorgon:) Här har det också regnat något förfärligt - aldrig blir man nöjd;)
Ha det gott,
Charlotta