KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!söndag 18 juli 2010

REGNDANSEN SLOG FEL!

Antagligen har jag dansat alldeles för mycket - i går fick vi nämligen hela 70 mm. Alltså hela juni/juli månads regn på en gång!


Dagen började dock med ett underbart dopp på ett av våra favoritbadställen med 25 grader i luften och 25 i vattnet! Halva himlen var kolsvart och man hörde åskan långt bort, så dom få personer som hittat dit var på väg därifrån när vi anlände. Perfekt för oss som har hund med oss. Visserligen badar hon inte, men hon sitter på land och gnäller efter oss. Inte så kul för andra att höra!


Men vi hade ju egentligen inte behövt ge oss iväg hemifrån för att bada, det blev nämligen översvämning på tomten lite senare. Man hade bara behövt gå ut och simmat runt på gräsmattan!

Niobe och Victoria

Konstigt nog blev inte alltför många blommor förstörda, bara dom allra största riddarsporrarna som ligger ner helt. Får försöka resa dom och binda upp dom lite senare.

Piilu
Därmot ser alla klematis ut att trivas riktigt bra efter regnet.

Pamjatj Serdtza

Pamjatj Serdtza och John Warren
Likaså dagliljorna, ovan den nya Bella Lugosi från England.


Här är en jag köpte förra årert från Tambergs i Tyskland, Berlin Lemon Crepe.Det här är en ännu äldre som heter Moonlight Masquerade och som i år har blivit jättestor och
har massor av blommor.


Klängrosen Händel

Men som sagt, ovädret gjorde att vår inplanerade lunch nere på Holmhällar fick ställas in. Det gick ju inte att sitta ute precis. Istället åkte vi till Gunnels ovanför Burgsvik där vi kunde sitta på altanen. När vi äntligen kunde ta oss ur bilen för störtfallet som kom!

Min nya favoritros Penny Lane

Efter den goda lunchen bestämde vi att bara äta ett par varma mackor på kvällen. Inte världens smartaste val eftersom det blev elavbrott över hela Gotland ett antal timmar. Alltså fick vi ta fram det gamla gasolköket och steka mackorna. Det gick det med, men dom blev lite svarta i botten och osten ovanpå var precis bara mjuk, men vi fick varm mat......

Buskrosen Rhapsody in Blue klarade sig bra, bara några enstaka blommor blev förstörda.
Regnandet var ju lite väl häftigt, men värst ändå var åskan. Det mullrade i timmar runt oss och vid ett tillfälle när Rolle var ute på altanen för att slå igång gasolköket så kom det ett par knallar precis ovanför oss.
Inte trevligt när man bor så här på landet, så det blev att hålla sig både från TV´n, datorn och telefonerna tills ovädret avtog framåt niotiden. Då hade vi också fått tillbaka strömmen vilket gjorde att man kunde avnjuta den engelska TV-deckaren. Så dagen blev rätt lyckad ändå!


Susie

10 kommentarer:

Med fingrarna i (j)orden sa...

Oj oj. Så kan det gå när man önskar regn. Hoppas det blir fint igen tills vi kommermed färjan i början på augusti.
Du är väl med på tusen trädgårdar?
Eva

Zondra Art sa...

Beautiful pictures dear Susie:)
Kisses

Ninne sa...

Regndanserska?? Nu ska du se att det blir toppenfint-utan vattning. sen är det väl som vanligt att det som växer mest o snabbast är ogräset?? Får väl vara så.
Ha nu gott i forsättn. efter den bra dagen. Flera sådana ska komma!!
KRam Ninne

Vittran sa...

Läste på SMHI:s sida att Gotland fått mycket regn. Jag vet att 70 mm är mycket eftersom vi fick det här en annandag jul. Vilken tur att blommorna inte blev förstörda. När det kommer så mycket regn så blir man lite orolig.
Är inte Bella Lugosi mörkare?
Underbara dagliljor.
Hoppas du får en bra dag utan regn.

Marie sa...

Jag är lite avundsjuk att du fick regn. Här hemma fick vi inget så nu går vattenspridaren för fullt.
Och vilka finna foton på dagliljorna och rosorna.
Marie

mammi sa...

Jag älskar också dans, men jag tog det väl lite lugnare. Vi fick bara 30 mm, tillräckligt för att krossa fördämningen jag gjort uppe vid gatan.
Undebara bilder som vanligt
Kram
Marianne

Mimi sa...

Tur för er att det inte kom mera regn. Vår erfarenhet av regndans är ifrån sjuttiotalet, och den torra sommaren förvandlades till en mardrömsregnig sommar, med enorma översvämningar. Vi vågar inte flera gånger oss på någon sådan. :) Måtte ha sett härligt ut med taxen kring vinthundens framben. Dessutom den där galenskapen i blicken därtill....! Hälsn Mimi

Maria Berg sa...

Vad kul att fröna tog sig från Knatten - hon är för go, Maria. Roligt med olika stöd själv köpte jag på mig en gamal rostig tvåmans såg på 1,5 m idag som jag tänkte ha som klätter stöd.
Faller helt mållös för Moonlight Masquerade vacker!
Bara synd att dagliljor så fort ser skräpiga ut när man bara har en lite planta.
Kram MB

Madame C sa...

Ja det var värst vad du måste ha rockat loss, med allt det regnet;)

Fantastiska rosor och klematis, du visar!

Ha det gott,
Charlotta

skapa och inreda sa...

Men oj!!! 70mm!!!
Vi fick lagom, 25mm, det var verkligen behövligt för alla växter och för den gula gräsmattan.
I dag har det varit betydligt svalare men men den tropiska värmen är visst på gång.
Ha det bra.
Annika