KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 23 juli 2010

POTPURRI AV BILDER

Idag blir det först lite "gamla" bilder på annat än dagliljor. Ja, gamla och gamla. Bilderna är alltså från nu i veckan, så speciellt gamla är ju dom inte.Så här grönt och frodigt ser det ut på baksidan tack vare dom 70 mm som kom i lördags (första regnet sen i mitten på maj). Men kanske ännu viktigare, att vi har stora träd i kohagen bakom som skuggar lite.

Stjärnflocka (Astrantia) , prydnasgräs och funkia (Hosta) på murrabatten.

Övervintrad Hortensia ´Endless´och prydnasgräs på murrabatten.

Solhatt (Ecchinacea `Coconut Lime´) i bambu- och gräsrabatten på baksidan.

Sen tänkte jag visa några av dom nya klängrosorna som blommar för fullt, rosor gillar ju dom flesta att titta på. Nu är det endast en, Shogun, som inte blommat - men den har växt bra och har massor med knopp.

 Penny Lane
Parade
 Phyllis Bide

Sen har vi några bilder tagna bara för någon minut sen, när jag gick ut för att njuta av "duggregnet" - och  inte ens blev fuktig! Vadå regn!?
Montbretia `Lucifer´ i en pallkragslåda.


Den övervintrade minigladiolusen `Atom´som skulle vara varmröd med vita kanter, men den är rosaröd med vitt öga!? Färgen passar inte alls ihop med Montbretian i den "röda pallkragslådan".Så här ser hela pallkragsrabatten ut just nu, sommarblommorna har växt dåligt i år på grund av torkan - trots att jag vattnat varje dag.
På väggen vid ingången har jag några av dom fuschior jag tog hem som skott. Den ovan har hitintills varit den bästa och snyggaste - Rose of Castille är namnet på den.


Vid ingångens lilla spaljé har jag två Clematis, en som heter Victoria och en som heter Niobe och dom blommar som bara den nu. Tyvärr är dom väl överblommade till 8 augusti och dom 1000 Trädgårdarnas Dag.

Nu återgår jag till att vänta på regnet! Jag håller både tummar och stortår!!Klockan 16.00; Precis som vanligt så tog jag i alldeles för mycket. Den här gången hade det helt klart räckt med att hålla bara tummarna. Det har nu kommit 30 mm - och det regnar fortfarande!

7 kommentarer:

The cottage by the Cranelake sa...

Visst är det väl konstigt att sommarblommorna verkar trivas sämre när de vattnas än när det kommer regn? Har märkt det här också. Så fort det kommer regn kan de sätta otrolig fart med växandet och blommandet.

Vackra clematisar på sista bilden! Har ju bestämmt mig för att spara mitt döda nektarinträd och skaffa två klematisar som skall växa i den.

Jag har fått klematisbladstekel(heter den väl?) i mina småblommande i år och mängder av dem också, så det får bli till att skaffa storblommiga istället, stekeln skall visst inte angripa dem.
Ha det gott!
Christer.

Rosor och ruiner sa...

Vad grönt och fräscht det ser ut! Härliga rosor (som doftar kanske...?) Här regnar det för fullt, hoppas det blir några millimeter.

Nora sa...

Vilka härliga bilder!! Mina favoriter är pallkragsrabatten och dom fantastiska clematisarna. Vilka underbara färger och vilken frodighet!

Ni kan väl skicka upp lite (eller mycket) regn till oss i 08-området också? Vi är i desperat behov av det:-)

Knatten sa...

Så mycket vackert. Rosorna gillar jag bäst förståss. Shogun, hurdan är den? Doft, klätterros? Härdighet?
Ha det gott. Vi har inte fått en enda droppe regn men mycket moln.../Knatten

marianne sa...

Fina fräscha blommor.igår lämnade vi ett Visby i regn.Kom hem till ett soligt Skåne,som har fått regn ikväll,men inte några stora mängder som ni har fått på underbara gotland.
kram

Hanneles topiary sa...

Sommarsnyggt.

Ruben sa...

Tycker du att det växer dåligt i pallkragsrabatten!!!! Vilka krav du har, jag tycker det ser ut att prunka väldigt!!!
Ha det gott!
/Ruben