KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 5 juli 2010

KAN MAN FÅ LITE HJÄLP.....


Jag behöver hjälp, råd och framförallt tips! Jag har alltså stora bekymmer!!


I slutet på den här månaden blir jag pensionär och det är ju i och för sig väldans trevligt, men.........Sen vi flyttade hit så har vi åkt till fastlandet en vecka precis när jag fyller år varje år och då firat min födelsedag på nått bra hotell med en lyxmiddag. I år har vi dock ställt in resandet! 


Anledningen är Penny. Hon är ju 15,5 och man märker ju på henne att det tar att åka bil i värmen - även om vi har air condition i bilen. Vi hade bokat resan, men för ett par veckor sen så bestämde vi att ställa in det hela och avboka alla hotellen.


Faktiskt både för Pennys och för vår egen skull. Skulle inte vara så trevligt om det hände något på fastlandet och vi fick åka hem med en död hund i bagaget!


Så nu har jag STORA bekymmer om vad vi ska göra istället. Ett alternativ var att ta in på nått lyxhotell här på Gotland (fast inte i Visby). Har kollat ett antal, men där får man inte ha hund med sig.Ett annat - fast lite trist - är att äta en lyxmiddag på nån fin krog, t.ex. Djupviks Hotell här nere på Ekstakusten. Det känns ju inte så där jättekul precis. Efter några timmar så är den middagen över
och sen då..............!?


Gubben är ju inte mycket för att ha jättestora fester och fira, men jag älskar att ha folk omkring mig. Men det är ju lite fel tid, alla mina riktigt nära Stockholmsvänner är ju bortresta - dom kommer ner senare. Och bjuda ner några att bo här, då får ju jag det ganska jobbigt. Den här gången vill jag njuta och lyxa mig!
Så vad ska man hitta på!?Har någon av er nån bra idé, så hör av er. Det är helt OK om det kostar lite (man fyller ju bara 65 en gång i livet), men man måste kunna ha hund med sig. Det är förmodligen det som gör att jag inte kan komma på nått riktigt kul.


Ett alternativ är att ha vår årliga "kasta korv & grilla pil"-dag på min födelsedag. Det är ju inte speciellt jobbigt att ta fram lite läsk/öl och korv med tillbehör - och jag älskar att leka.

Är faktiskt barnsligt förtjust och skrattar och hånar alla högljutt som inte kastar så bra - fast det hör till saken att jag nästan alltid kommer sist, jag är nämligen själv urdålig! Men det gör inget, jag får ju leka i alla fall!!


Men......kan det vara ett sätt att fira att man blir pensionär. Alltså att leka på sin födelsedag!?
11 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Det låter så härligt att du har en sån leklust, så absolut, gör något sånt på din dag. Jag själv är likadan, vill ha nästan barnkalasstämning över mina föllsedagar:-) Och alltid, alltid marängsuisse till efterrätt:-)

Ha det gott, H.

mammi sa...

Ordnade en Brännbollstävling, där vi bodde innan. Eftersom jag är lite "rolig" skrev jag en stor lapp och satte i affären efteråt. Vårt lag fölorade och då skrev jag att vi kom på en hedrande 2:a plats, medan det andra laget blev näst sist. Vi hade många "drickastopp" kafferep och korvgrillning, helt enkelt jätteskoj.
Så fira din dag med nåt sånt kul.
Hoppas Penny får ha det bra länge till.
Kram Marianne

Rosor och ruiner sa...

Klart att det kan vara ett bra sätt! Det låter ju jättekul, och dessutom verkar du ju inte så sugen på de andra alternativen, och så Penny, hon skulle säkert tycka det va jättekul med folk hemma, istället för att sova på ett hotell när ni är och äter?
Jag är jättedålig på vilka ställen här på Gotland, där man kan ha hund, vi har ju aldrig med oss våra...de är hemma i hundgården eller på hundpensionat om vi är borta längre.
Hoppas du snart kommer på vad du vill göra på din stora dag!

Christina sa...

Konstaterar att vi är lika gamla! Jag blir 65 i augusti.
Varför inte åka ut med gubben en kväll och äta något gott och dessutom ordna den där grillfesten med vännerna. Vackra blombilder som vanligt!
Ha det riktigt gott!
Christina

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Jag tycker det låter som en toppenidé. Oavsett hur många år man fyller så är det väl härligt att kunna göra något man tycker är riktigt kul på sin födelsedag.
Oavsett vad du väljer att göra hoppas jag du får en kanondag :-)
Ha det gott. Kram, Ingela

Troll sa...

Tyvärr är jag (numera) helt fel person att komma med tips när det gäller att hitta på saker. Så det skippar jag. :) Tycker det låter kul att kasta korv! Hittar ni något annat senare så är det ju inget som hindrar att ni gör det då. Man MÅSTE ju inte fira sin födelsedag exakt rätt dag. :)

Fina bilder visar du också som vanligt. Tack för titten.
KRam Gunilla

Mimi sa...

Svårt att säga vad du ska göra, men jag tycker man gör nåt som man själv tycker är roligt oberoende av vad som folk "brukar" göra. Själv fyller jag femti i början av hösten och då ska jag vara på Ängesö, fast det är mitt i veckan, för här vill jag helst vara. Allra helst planterar jag en ny pion eller nåt då!! Tänk er femtiårspionen, sextiårspionen och sen sextifemårspionen..... Hur som helst så hoppas jag du får precis en sån födelsedag som du själv tycker är kul!!! Hälsningar Mimi

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vad skönt att du blir pensionär, jag är nästan lite avis ;O)
Roligt att ni också tycker om lekar och spel.
Hade jag bodd närmare dig så hade jag erbjudit mig och tar hand om Penny dessa dagar ni reser bort.
Kanske har du nån i närheten som kan ställa upp?
Soliga hälsningar, Petra B.

Radhus-Liv sa...

Usch, jag förstår dig så väl med den gamla hunden! Vår tik är 12 år och äter nu sedan en tid tillbaka speciellt njurfoder. Annars pigg ochj kry. Har ni ingen ni vågar anförtro hunden åt? Någon som ringer direkt om det händer något? Själv har jag ett par sedan många år tillbaka som tar hand om Tussa när vi åker bort. Före detta hundägare som nu tar hand om andras hundar i stället. Så jag känner mig trygg!

Knatten sa...

Gillar du kalas så ska du väl ha ett riktigt barnkalas. Först med korv o bröd o sen tårta o glass o sen en massa lekar, glöm inte fiskdammen. Förslag på lek som man kan skratta gott åt: Fyll några flaskor med vatten, lägg i tamong o lyft flaskan med vattenfylld tampong. Den som kommer längst vinner. Skitbarnsligt men kul=))). Ja, du vet nog hurdan jag är, antagligen precis som du. Om detta är nån bra idé vet jag inte med det var vad som flög i mej. Jag hoppas iallafall att du kommer att få en härlig start på din pension.
Ha det helgott. /Knatten

knatten sa...

Gillar du kalas så ska du väl ha ett riktigt barnkalas. Först med korv o bröd o sen tårta o glass o sen en massa lekar, glöm inte fiskdammen. Förslag på lek som man kan skratta gott åt: Fyll några flaskor med vatten, lägg i tamong o lyft flaskan med vattenfylld tampong. Den som kommer längst vinner. Skitbarnsligt men kul=))). Ja, du vet nog hurdan jag är, antagligen precis som du. Om detta är nån bra idé vet jag inte med det var vad som flög i mej. Jag hoppas iallafall att du kommer att få en härlig start på din pension.
Ha det helgott. /Knatten