KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 17 juni 2010

TRÄDGÅRDSDEKORERING

Tack vare att min käre gubbe hjälpte mig att rensa ogräs både vid "ruinen" och runt några buskar på yttertomten, så hann vi också med att dekorera om lite i trädgården.Här brukade vi ha en svart bänk på vilken jag hade dom två grå stenkrukorna och lyktan samt askkopp för rökare. Det senare var ett snyggt Stilton-krus med lock.
Den svarta träbänken har nu flyttats ut till rosenspaljén så jag kan sitta där och njuta av rosdoften - alltså när dom har växt upp och börjat blomma. Det lär väl förmodligen inte bli i år när det gäller klängrosorna, men på tre av rosbuskarna - William Shakespeare 2000 - så är det faktiskt knopp trots att buskarna inte är högre än ett par decimeter!Men det blev väldigt kalt efter det att bänken försvann, så jag tog fram en stor grå stock vi haft på brunnslocket och ställde mot väggen. Sen kom gubben på att vi nog måste ha nått färggrannt lite högre upp också, så han tog helt sonika och skruvade upp en svart TV-hållare. Först tänkte jag placera en bonsai på den, men tyvärr funkade det inte eftersom det inte kommer in någon sol i den här hörnan. Så bonsaien fick placeras på en piedestal precis innanför grinden till innertomten.
Istället ställde jag tillfälligt dit en kruka med små penséer, det får nog bli en större hängande fuchsia så småningom. Och så blev det ett nytt svart Stilton-krus som askkopp -  vi gillar ost så vi har gott om dom!Så här ser min ena trädpion ut idag. Den har två knopp varav den ena har börjat slå ut. Tyvärr står den numera alldeles för trångt mellan en gulbladig smultronschersmin och en vingad benved, så den måste flyttas i höst. Den andra trädpionen jag har är en starkt gulblommig, men den satt jag förra året och den har inte fått någon knopp alls ännu.

.

6 kommentarer:

Christina sa...

Det måste vara härligt att sitta på bänken och känna rosdoften!
Ha det gott!
Christina

Lotta sa...

Så fint du har det. Har tittat lite bak i din blogg och måste säga att du har många spännande växter. Återkommer gärna.

Mimi sa...

vilken fantastisk trädpion! Snygg dekorering. Min schäfer som bar på borsten är nio år gammal. Hon har leksinnet kvar, men är tyvärr ganska blind. Rena ungdomen jämfört med Penny, men stora hundar lever ju inte alls lika länge vanligen. Hälsn Mimi

Madame C sa...

Så underbart vackert du har det! Den där bänken blev ju perfekt.
Ha det gott på Gotland,
Charlotta
Cesars trädgård

Ruben sa...

Det var fiffigt att placera drivveden där ni gjorde det. Ser väldigt trevlig ut. Den pionen du visar har en väldigt tjusig färg. Tror min buskpion hoppar över att blomma i år, annars är den snarlik.
Ha det gott - stiltongott!
/Ruben

Mimi sa...

Tack för att du visste vad det kan vara för blomma! det är alltid irriterande att inte veta. Jag tror att min blomma kanske närmast är morgonstjärnan, eftersom den då skulle blomma lite senare och blommorna är mera rätt uppåt, medan på aftonstjärnan är de nickande. (Hittade denna information i Berglunds: Din trädgård
Visst är det fantastiskt med såna sammanträffanden, som två som frågar inom väldigt kort tid. Hälsn mimi