KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!torsdag 10 juni 2010

LITE GNÄLL

Vädret har varit perfekt ett par dagar nu - alltså för oss trädgårdsfreaks. För dom stackare som har semester så kanske det inte är så kul med mulet väder och nått regnstänk då och då.

Japanskt olvon (Viburnum plicatum f, tomentosum `Maresii´) vid ingången.

Sen är det ju så jäkla kyligt på kvällarna också, så sitta ute och grilla är inte att tänka på.
Vi tycker dock det är rätt skönt, man orkar ju knappt laga mat överhuvudtaget!


Halva delen av förträdgården börjar bli grön - fast det är mest svinmålla!

Anledningen är allt jobb det varit med det som ska bli förträdgården, eller rättare sagt allt jobb som har blivit eftersatt på grund av jobbet med den. Därför måste en massa göras först nu, t.ex. gräsklippning på yttertomten som blev en mardröm.


Kameleontbuske (Actinidia kolomikta) och kaukasiskt förgätmigej (Brunnera macrophylla) vid ingången.

Kanske inte själva klippningen, vi har ju åkgräsklippare, även om den stannade ibland så segt och långt var gräset. Men gubben fick ett jättejobb med att ta rätt på allt hö som blev efter klippningen.

 
Allium - tyvärr har jag inte namnet - och aklejruta (Thalictrum ) samt gul perukbuske (Cotinus coggygria `Golden Spirit´) som jag varit tvungen att klippa ner kraftigt i år.

I morgon ska Rolle på sin andra "underhållsbehandling" mot sin cancer. Han ska ha en behandling i förebyggande syfte var 3:e månad livet ut, vilket han önskade sig redan för två år sen. Men då slog läkarna ut med både armar och ben och sa att så gjorde man inte! 
Nu har man alltså konstaterat att det tydligen fungerar, så nu är det OK. Vi hoppas att det betyder att Rolle inte får tillbaka skiten, det räcker med att han har haft 3 återfall!


Just den här alliumen är jag väldigt förtjust i, men jag har ju fler.......

Själv mår jag väl sådär, har haft jätteont i benen efter allt grävande. Så för ett par dar sen så började det bli riktigt bra, då sträckte jag en muskel i ena smalbenet! Vilket gör ont!!Hela tiden!!!
Men värst när jag stöder på endast det benet, vilket jag alltså försöker undvika. Inte så lätt när man jobbar 4-6 timmar i trädgården varje dag.


En ljusare Allium ovanför en vinrödlila Iris med daggkåpa (Alchemilla mollis) i bakgrunden.

I natt som var hade jag också ett litet gallstensanfall. Varför vet jag inte, vi åt kyckling samt sparris igår och det trodde jag inte jag skulle reagera på. Det var bara att stoppa i sig lite piller och efter ett par timmar släppte det. Puh!


Detta är vad som är kvar av mina fyra klängrosor på "follyn". En enda , `Alchymist´! 
Fast dom andra kommer med nya skott, så till nästa år är dom säkert fina igen. 

Jaha det blev en del gnäll i inlägget, men ibland känns det skönt att få gnälla av sig. Då mår man genast bättre! Men....för at trösta er som orkat läsa ända hit så för jag väl lägga in en snygg bild som avslutning. Tyckte faktiskt att dom rosalila/vita fransiga tulpanerna blev väldigt snygga mot den rödgrönbladiga  höstsilveraxet  (Tidigare Cimicifuga - numera Actaea simplex `Brunette´) och så gäller det ju att passa på. Snart är alla tulpaner överblommade! 8 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Lite gnäll är väl tillåtet.
Det luftar trycket på hjärtat ;O)
Usch vad trist att läser om Rolles cancer. Hag håller tummarna för er.
Varmkram, Petra B.

Ruben sa...

Verkligen fina tulpaner!! Jag skickar tillbaks dem till dig och Rolle. Det är ni värda för allt fint ni gör!!!
Ha det gott!
/Ruben

Mimi sa...

Jaså du får också ont i benen av att gräva. Jag märker inte så mycket av det på dagarna, men nätterna är rätt jäkliga. Trist att sen försträcka muskler, då blir man ju liksom invalid på riktigt. Det har jag inte lyckats med i trädgårdssamband, men i badmintonhallen har det hänt två ggr. Nuförtiden spelar jag som en tant, vill inte vara med om det flera gånger!
Tur att läkarna till slut går med på rätt behandling. Ibland blir man så sjuttons arg på dem. Kort innan min pappa dog så bönade jag och bad om att han skulle få en extra penicillinkur, för jag "såg" på hans urin att det var helt nödvändigt. Men nej, jag sjåpade mig och de visste nog bäst, två dagar senare var det total katastrof och då gick det inte mera att göra något åt det hela, bakterien blev så vild att den gick på alla organ och han dog av att alla organ lade av, med början ifrån njurarna. Då hade jag som anhörig varit den enda som sett vården under hela de tre månaderna han var sjuk. Ingen annan hade en helhetsbild, eftersom han åkte av och an mellan olika avdelningar. Äsch det blev en lång kommentar, men jag är ännu också så förbannad!
Jättesnygg tulpanbild. Hälsn Mimi

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Hej Susie!
Ja, gnäll är rena terapin:-)
Vilka stora "ägor" ni har, jag förstår att det blir ont här o där under den vanliga underhållsrundan...
Min lilla gullevovve, Chilli, är snart två år och av rasen bichon havanais. En mycket trevlig, lugn ras. Lättlärd som en cirkushund och helt allergifri:-)
Ha det gott! H.

Ninne sa...

Klart att du får gnälla. Det är absolut nödvändigt att bli av med lite av allt man har i kroppen o alla underbara "kompisar" som man har fått här, gör ju att man efter härliga kommentarer blir på humör igen. Tack o lov att Rolles läkare har gett med sig. Varför ska man behöva kämpa så in i - det är ju jag själv som känner det mesta hur kroppen fungerar.??
JAg blev ju hemskickad efter infarkten med 3 sorters nedsättande blodtryckstabl. fast jag hade extremt lågt tryck 85/45-- när jag sa till doktorn som skrev ut mej var svaret-- Ja men de medc. ingår i forskningspak.??
Jag fick bort en efter en vecka när jag ringt in o pratat med en sköterska!!Snurra runt här hemma!!
Hopplöst med din galla också-men du ska se att det blir bättre- annars får du göra en titthålsop- går på ett kick o sen mår man bra
Usch vad långt tjabb- dé bara ble´ så--
Må nu bra o njut lite i din underbara trädgård
Stora kramen på er bägge
Ninne

Maria i Sennan sa...

Att skriva av sej e bland det bästa som finns..då kan man få utlopp..vilket gör livet en liten bit bättre..oro kan lägga sej en aning..Tack o lov för trädgård..den ger en lusten tillbaka och skänker livsnjutning
Maria

Monica sa...

Tack för den lilla gubben, den vart GO!
Krya på dej med muskelsträckningar, ,gräva och dona i trädgården måste man ju fast man har ont!

Fint med ställningen till rosorna jag går i planeringstankar för att svetsa ihop ngt till min klätterros,,åter har du gett mig inspiration,,TAckar!
Ha en go helg Kram Monica

Gela sa...

Ja visst är det skönt att få gnälla lite ibland. Ryggen har ej varit att leka med efter allt grävande. Tyvärr vet jag ej vad syrenen heter. Den fanns redan när vi flyttade in. Skulle vilja ha flera av samma sort. Så får väl forska lite.Hoppas du får en fin fin helg/Gela