KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!tisdag 22 juni 2010

ÖPPEN TRÄDGÅRD


Första dagen av Öppen Trädgård för mig är över och det gick väldans bra - trots att vädrets makter inte riktigt var med mig.


Det var lite gråmulet och när klockan var halv sju så kom regnet. Fast det vräkte ju inte ner precis så det gick bra att vara ute ändå. Men mygg var det! Tror aldrig jag sett så många här någon gång tidigare!!


Tyvärr så hade jag inte kameran med mig ute, men jag hade inte haft tid att ta några kort ändå. Man hade ju fullt upp med att försöka hinna prata med alla.


Därför fick jag ta mig en fototur på morgon idag efter hundprommisen, trots att det duggade och att det inte var någon värme precis.


Vi hade ju dekorerat om lite i trädgården för några dagar sen, men gubben tyckte att krukan med små blå penséer var lite för liten, så istället inköptes ovanstående rosa. Den andra krukan flyttades ut till "förträdgården" där den gör sig väldigt bra. Bild kommer i nästa inlägg!


I pallkragarna gladde mig en av dom tre överlevande amerikanska iriser jag importerade förra året - och där endast 3 plantor av 11 var levande när jag fick dom. Alltså ett mycket dyrköpt äventyr, dom här 3 plantorna kostade mig 1200:-!!!
 Som tur är så överträffar faktiskt verkligheten bilden. Den här - som jag har två plantor av - och som man  endast ser en svart blomstängel och en knopp av,  heter `Dark Aurea´ är otroligt vacker - och då har den  inte slagit ut ännu!!


Men å andra sidan är den här inte så dum heller, den heter `Charming Billy´ och har två underbara blommor. En av dom hade slagit ut igår eftermiddag, perfect timing!


Trots att vädret alltså inte var det bästa så kom det hela 35 personer. Dom 5 sista faktiskt efter 19.00 eftersom dom "trodde" att det var öppet till 20.00 (jag har skylt vid vägen) och den sista gästen lämnade först 20.15. Men det var helt OK, det är ju faktiskt väldigt roligt att visa sin trädgård!


Speciellt när allt är snyggt och prydligt, alla rabatter är rensade och kantskurna - sen att det fortfarande finns ogräs här och där, det får man leva med.


Irisen `Midnight Majesty´ blommar något helt otroligt i år, på två ställen dessutom. Den här ruggen flyttade jag förra året och den är helt otrolig i år. Jag tror faktiskt att dom här amerikanska hybriderna gillar att flyttas.

 

Bland besökarna var två av mina Trädgårdsentusiastvänner, Anders och Annli, annars var det mest helt obekant folk. OK, det var ju några man kände igen ansiktena på, men också sådana man aldrig sett. Mest långväga ifrån var nog paret från Borås som passade på att ta semester på Gotland under Trädgårdsveckan.


En annan planta som gladde mig genom att slå ut under gårdagen är hyacintvivan (Primula viallii) nedan. Jag hade två plantor, men den andra har dött - dom sägs vara lite knepiga, men den här ser väldigt välmående ut.

Men.....när vi nu är inne på saker som var glädjande, så var väl besöket från bloggkompisen från "Rosor och Ruiner" något som gladde mig oerhört. Det var mycket trevligt att träffas "live" och faktiskt den första
- och enda - bloggare jag träffat!

Jag återkommer med referat från dagens - tyrligen återigen gråa och våta - Trädgårdsdag!

Susie
14 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Tack för de orden - och du, glädjen var ömsesidig! Det var kul att träffas på "riktigt" och din trädgård är ju så fin, en liten "pärla" där inne i skogen! (eller inte så liten förresten, ni har ju en räjäl bit mark att ta hand om...) Så välskött och så många exotiska sorter! Jag ångrar inte att jag åkte den låånga vägen från stan..:o) och jag fick faktiskt bara ett myggbett!
Hoppas vädret håller sig idag. Tror du inte att det ösregnade när jag passerade Klintehamn på hemvägen också, måste har varit lokalt regn just där hela kvällen...
Ha det gott!

Gela sa...

Synd att din trädgård är så långt bort. Härliga blomster du visar. Om vi ej hörs på bloggen så vill jag önska dig en trevlig midsommar/Gela

Ruben sa...

Det förstod man ju på en gång, att din öppna trädgård skulle göra succé!!! Grattis! Och din gubbe är inte så tokig inte, det blev klart bättre med en större växt! Nu har han visat, att han både kan fota och arrangera - när skall han börja blogga? Ser verkligen fram emot det!!!! ;-)
Ha det gott!
/Ruben

Mimi sa...

Grattis! Det verkar ju ha varit succé! Väntar nu på nästa referat! Härligt att du fick träffa Bloggvän på köpet!! Det har jag heller aldrig fått göra. Hälsn mimi

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Grattis till succén!
Trädgården ser verkligen helt fantastisk ut nu!! Så mycket fint som blommar och snyggt med kragarna i svart!

Ha det gott! H.

Monica sa...

Underbara Iris, jag blir mer och mer förtjust i dessa,,tänk att det fins så många olika.

Härligt att din trädgådsdag blev lyckad,,jag skulle ju vilja varit med,,men nu väntar jag med spänning på mer bilder, Hyacint vivan blommar hos mej med, och jag tror den har frösått sig själv för plötsligt har jag många-..

Ha en rikitgt go midsommar kram monica

Madame C sa...

Grattis till din lyckade visning! Så fina irisar du visar också. Att det bara finns så många:)
Ha en go' midsommar,
Charlotta

Anette sa...

Klart din trädgård gjorde succé! Mer välskött trädgård får man nog leta efter. Finns säkert inte så mycket ogräs heller. Irisarna är väldigt tjusiga. Även om en del blev lite dyra;-)
Regn har vi haft på ett tag, men det är inte den där riktiga sommarvärmen. På dagen är det varmt och skönt, men mornar och kvällar är fortfarande ganska kyliga.
Kul att du fick träffa "Rosor och ruiner"! Jag träffade ju några bloggvänner på Knatten bloggträff förra året och det är märkligt vad man lär känna varandra genom bloggen ändå. Ha det så skönt i midsommar. Kram Anette

Maleviks Rosenträdgård sa...

Vad fint du har det :)
TREVLIG MIDSOMMAR
Håkan

ormbunke sa...

Även om jag inte ser din trädgård live så är det härligt att få uppleva den med dina bilder. Jag tackar och önskar dig en fin och skön midsommar. Kram. Anita

Maria i Sennan sa...

Ha en härlig Midsommar..skickas med kramar från Sennan..Maria

Vittran sa...

Grattis till trädgårdssuccén.
Önskar dig en rolig och solig midsommar.

marianne sa...

Synd att vi inte kom till Gotland förrän i torsdags,Hade gärna gått på trädgårdsvandring.Din ser så mysig ut.
hälsningar marianne

Christina sa...

Så roligt att din trädgårdsvisning blev så lyckad! Jag hoppas att du haft en underbar midsommarhelg! Jag har varit vid västkusten och haft en strålande vacker helg med nära och kära!
Ha det fortsatt riktigt gott!
Christina