lördag 29 maj 2010

Vårens "tjejbesök" från Stockholm är över och skumpan urdrucken för den här gången, så nu är det bara att sätta igång med full kraft i trädgården.Vilket verkligen behövs eftersom det är fullt med ogräs precis överallt. Det gräsfyllda diket utanför samt "yttertomten" har ännu inte blivit klippta. Fast i just diket växer det massor av orkidéer i år, så det gör inte så mycket - och vi kan ju alltid skylla på att dom är fridlysta! På "yttertomten" däremot är det bara maskrosor och bellis och dom är ju inte fridlysta precis!!


Det har ju varit lite halvdant väder den här veckan, men sen i torsdags har vi haft strålande sol även om det varit lite kyligt. Vilket var skönt arbetsväder, så vi har fått en hel del gjort. Men......jag ska inte tråka ut er med det utan visa en massa vackra växter istället. Speciellt en del av tulpanerna jag satte i höstas. Jag börjar dock med dom söta vittoppiga pärlhyacinterna, därefter följer den fantastisk underbara botaniska tulpanen `Persian Pearl´ som sitter i sten & grusslänten.




Nu följer en liten kavalkad  - men det blir inga namn, det är jag alldeles för trött för!
















TREVLIG HELG!

5 kommentarer:

Gela sa...

Vilka underbara bilder. Fina fina tulpaner. Hoppas att du får en fin kväll/Gela

Rosor och ruiner sa...

Tack för go kommentar inne hos mig, det är så skönt att ni finns "där ute" ! Fina bilder du visar, den där lila fransiga tulpanen hade jag för två år sen, men den kom inte tillbaka alls den..tråkigt för den är så läcker!

Mimi sa...

Härlig kavalkad! Behövs inte namn, allt är så snyggt utan också :) Hälsn mimi

Ruben sa...

Vilken fin tulpansamling du har!!! Ha en trevlig helg!
/Ruben

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Härliga Bilder att frossa i.
Kan tänka mig att ni gillade att skumpa i din "ruin"
Ha en trevlig söndagkväll.
Jag flyger hem igen imorgon kväll.
Hade härliga dager med sonen härnere vid schweiziska gränsen.
Kram Petra B.