KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 10 maj 2010

NU HÄNDER DET.....

Så var årets första besök av vänninorna över, kusinen åkte hem igår. Det är alltså därför jag
inte bloggat på ett tag. Men vi har haft så mycket för oss och haft så roligt, så det blev ingen tid över.


Det har alltså varit full fart trots den hemska "våren" - fast man ska nog kalla den vårvinter, för vi hade faktiskt snö på en del platser i veckan!
Inte just här, men kusinen som stannade hela veckan för en golfturnering fick vara med om att dom bröt tävlingen i När för snö en dag! Inte klokt egentligen!!

Vad jag har hört är att det inte varit så kall i mannaminne och att vi har haft MYCKET kallare än på fastlandet. Så det är inte mycket som börjat blomma här inte. Ovan är dom kaukiska förgätmigejen som är på gång, men riktigt utslagna är dom inte.

Den lilla skogsvallmon har precis börjat visa några blommar, men alla mina lökar i pallkragslådorna står fortfarande bara i knopp. Löven på träden har också precis bara börjat visa sig.Det är tur att man har åtminstone några vintergröna växter som den gulbarriga tujan.


Äntligen har det dock hänt något med det som ska bli "förträdgården". Arbetet har stått helt still i 3 veckor, men i fredags så togs faktiskt skräphögen med stubbar och rötter bort. Sen parkerades grävmaskinen här över helgen - men det hände inget mer!
Jag var väldigt irriterad och sa till gubben att jag trodde att maskinen skulle hämtas tidigt i morse, utan att det hände något mer. Men.......helt otroligt, klockan åtta idag försvann den visserligen, men en halvtimme senare dök en jättestor lastbil upp med ett första lass med jord.


Fast man fick ju inte vara glad så länge, den "rabatt" där rosspaljén ska stå och som skulle grävas tvärs över, den är naturligtvis inte grävd. Men nu har Rolle snackat med grävarn´ och han skulle tydligen komma idag (vi har inte sett det ännu - hmm) och gräva upp rabatten, bara vi satte ut någon märkning exakt var han skulle gräva. Vilket jag alltså gjorde alldeles nyss!

I morron bitti kl 05.00 åker jag hemifrån för att ta mig till Öland tillsammans med 4 andra Trädgårdsentusiaster. Där ska vi köpa buskar och små träd, det blir nog en hel del är jag rädd!
Vi kommer inte hem förrän vid ettiden på natten till torsdag, det blir alltså två hela - mycket fullmatade - dagar. Vi ska ju naturligtvis till flera inköpsställen och så ska vi titta på en del privata trädgårdar också.

Vi åker i två bilar, jag tar vår lilla pickup för att kunna lasta ordentligt och i den åker jag och en väninna, sen blir det en kombi med dom andra tre.
Håller just på att packa ner det absolut nödvändigaste, lakan samt en omgång riktigt varma
sovkläder (Vi vet inte riktigt hur varmt huset vi ska få låna är och det är ju ingen värme ute precis!).
Så nu dröjer det återigen ett bra tag tills nästa inlägg, men då hoppas jag kunna visa en plan, harvad, uppfräst förträdgård med en uppbyggd spaljé. Buskarna och träden lär jag dock inte ha hunnit plantera.
Däremot hoppas jag att jag har kunnat plantera alla rosorna som kom i fredags från Danmark utom en som jag inte fick (se ovan) den var slutsåld. Just nu är dom jordslagna i det som ska bli min
tomatodlingslåda på baksidan.
Men vi måste alltså bygga klart rosspaljén omgående - och jag som inte är hemma. All min fina planering har alltså gått åt helsicke tack vare att vi inte fått ytan fixad ännu! Allt skulle varit klart till 1 april, nu lär det väl inte vara klart förrän till 1 juni tidigast.


Den här ovan -Rhapsody in Blue -  fick jag i alla fall 3 ex av!
Men....var hör mitt högra öra!? Det är en lastbil här - med ännu ett jättelass med jord!!
 Och nu kommer min gubbe in och berättar att det kommer MINST 2 lass till idag och allt ska planas ut i morgon. Även "rabatten" på 10 m x 2 m ska grävas upp samt en bit tvärs över som ska bli gång .
Verkar nästan otroligt!
Tänk - det kanske är färdigt för att börja bygga på torsdag när jag kommer hem!!!!!

9 kommentarer:

Gela sa...

Härligt när trädgården tar fart. Förstår att det känns motigt när den ej blivit klar när den skulle.
Ha det så roligt nere på öland. Hoppas du hittar mycket fint. /Gela

Maria i Sennan sa...

Jestanes vad du står i...huset fullt och sedan iväg på resa...men va skoj allt låter..Ha det..Maria

Mimi sa...

Härligt att problemen verkar börja lösas! Snygg blå ros, synd att du inte fick den randiga. Jag tycker de är så härliga de med. Blir spännande å se vad du kommer hem med. Hälsn Mimi

Troll sa...

Är det nåt jag har lärt mig senaste åren så är det att INTE lita på hantverkare. De tycks vara ett annat släkte som inte tänker eller fungerar som oss andra. 'De kommer när de kommer och man får vara tackam om de dyker upp' verkar vara mångas jargong...

Jisses vad du har mycket jobb framför dig. Och alla nya växter som du snart skaffar. Jag ska erkänna att jag är aaaaaavundsjuk på din Ölandsresa! Får jag hänga med? ;) Jag som bara kom till Esters Cafe och där fanns knappt nåt alls att köpa.

Nu till helgen så har TA växtmarknad här i Karlstad - så vi får väl se vad jag hittar där. Men då gäller det att vara snabb. Förra året fick jag nästan slåss med 'galna tanter' (jag en av dem) som ville ha de spännande plantorna som packades upp. Phu. Nä, jag ska i ärlighetens namn försöka behärska mig...! Kanske...
KRam Gunilla

Ninne sa...

Du har det verkligen på G. Jag har det ju lite struligt just nu, men oj vad jag avundas dig Ölandsresan- Hoppas du hittar massor- Skönt att grävaren äntl. har fått loss !, hoppas nu bara att det blir ordentligt, men Rolle övervakar väl så gott han kan??

Ha det riktigt bra
Kram Ninne

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Oj, vad mycket spännande planer ni har för er trädgård! Roligt, roligt. Ser fram emot att se hur den växer fram.
Vad härligt att få åka iväg för att shoppa växter och titta på trädgårdar :-) Hoppas det blir en bra resa!
Kram, Ingela

Jord under naglarna sa...

Även om du verkar tycka att det går alldeles för långsamt så verkar det hända väldigt mycket. Roligt med så fina planer!

mammi sa...

Jag har följt dig på visningarna avdin trädgård, helt underbar. Fattar bara inte hur du kan kmma ihåg alla namn på växterna. Jag köpte ju en ros Rapsodie in blue eller hur det stavas, men är lite tveksam om den klarat sig, vi får väl se, men de jag fick av dig lever i alla fall.
Kram
marianne

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Det låter ju som en hel rolig vecka. Hoppas att vädret var någorlunda okej på Öland.
Här har det regnat en hel del, men all ogräs går att rycka upp med hela rotsystem, inte dåligt det heller. Önskar dig en fin söndagskväll, Kram Petra B.