KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 31 maj 2010

INGEN NY DATOR

Inte 17 kom det nån datorinstallatör idag inte, men......jag kan inte säga något för han var faktiskt här i fredags kväll och ville göra jobbet då. Men jag sa ifrån för både gubben och jag var så trötta efter 3 dagars hårdkörning i trädgården att vi helt enkelt inte orkade. Vi ville bara sitta på altanen och ta ett glas vin i lugn och ro och vila dom trötta kropparna!
Men inget ont som inte har nått gott med sig, jag kan ju blogga ikväll också!!


På bilden ovan ser man den lilla piedestalen vid ingången (ja, den syns ju inte direkt) på vilken det växer en blåblommig klematis som jag tog med mig hit från Stockholm. Alltså har den vuxit där i snart sju år nu. Den växer så enormt att jag måste klippa den flera gånger under säsongen, så platsen var väl kanske inte riktigt passande. Men i år har den blivit extra kul. Om man tittar ganska långt ner till höger och även till vänster på den så ser man något vitt.

På närbilden ser man att det är helt vita blommor som helt plötsligt har börjat visa sig. Växter är bra roliga!


En annan rolig växt är det japanska körsbäret i bakgunden, alltså inte den knotiga grenen på brunnslocket i förgrunden. Från exakt det här hållet så ser trädet ut som ett kors. Jag har även en katsura som retar mig lite. Om man tittar ut från matrumsfönstren så ser det ut som det är en stor glugg i kronan, men det är bara från det hållet. Från alla andra håll är den jättesnygg. Konstigt!Sen har vi det trilskande blåregnet. Förra året så kom det några blommor på sensommaren, det remonterade! Men blomma på våren när det ska, det gjorde det inte!!
I år har den dock lyckats producera hela 5 blomklasar så nu hoppas jag att vädret blir lite bättre så man kan gå ut och njuta av det. Idag hann jag vara ute en timme, mellan halvåtta och halvnio, sen började det vrålregna och har regnat sen dess.Jag hann dock precis rensa gräs & bamburabatten ovan, men lägga på mer täckbark fick vänta. Nu har jag fixat det mesta på baksidan, både rensat och kantskurit, så nu är det dags att ta sista delen av långrabatten på framsidan. Inget jag ser direkt fram mot, det är otroligt med ogräs plus att det finns en del växter som inte överlevt vintern och som måste grävas bort. Fast då får man ju sätta nya växter och det är ju inte så dumt......Det finns också tre buskar som ännu inte brutit, det är mitt gulbladiga korstörne i stenhörnan, min gulbladiga perukbuske i långrabatten samt den lilla frilandhibiskusen i ovanstående rabatt nedanför altantrappan. Men....dom här tre lever i alla fall, dom är alltid väldigt sena fast i år är det nog exceptionellt sent.

Och sent börjar det bli känner jag, så det är nog dags att slänga sig i sänghalmen.

GOD NATT!

4 kommentarer:

Mimi sa...

Ooh wow du har blåregn som blommar. Mitt för en tynande tillvaro än så länge. Men nu ska det väl till slut ta sig. Vilka härliga former du har, och ifrån blått till vitt är ju spännande! Vad fint! Hälsn Mimi

Jord under naglarna sa...

Så roligt att blåregnet blommar (och när det ska också!).

Jag ska erkänna att jag aldrig sett blåregn "på riktigt" någon gång. Doftar det?

Christina sa...

Det måste vara härligt att bo i en så bra zon, många av dina växter skulle nog inte överleva hos mig. Men det gäller bara att anpassa sig och ibland försöka med zonknäckeri. Chansa måste man ibland!
Ha det gott!
Christina

Troll sa...

Blåregn... Ja den som kunde ha det ändå - så kom inte och klaga på 'dålig blomning'..! haha

Och jag måste berätta!!!! En av Irisarna som du skickade har en stor knopp! SÅ kul! Jag ser fram emot att se den blomma. Mina andra irisar från förra året visar inga som helst tendenser till att vilja blomma... Hm.
Kram Gunilla