KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 3 maj 2010

HÄRLIG HELG

Jag trodde jag skulle ha massor att berätta om vad jag gjort idag i trädgården - men det var ingen större risk eftersom jag inte har gjort ett endaste dugg!
Det är ju så förbaskat kallt att jag ägnat mig åt inomhussysslor och firman istället!!

Kaukasiskt förgätmigej

 I natt tror jag att det var frost för det var bara någon enstaka grad i morse, så det är ju tur att man burit in sina känsliga sommarblommor.
För sådana har man ju lyckats köpa några nu när vi "tjejer" var ute på vift i helgen.

Primula
Mycket kul har vi haft, det började ju precis som vanligt med skumpa ute i ruinen och just då var det i alla fall hyfsat varmt och väldigt soligt. Så det var riktigt trevligt att sitta där och titta på scillan som blommade och tulpanerna (som dock bara precis börjat visa sina knoppar) och dricka
äkta champagne med två väninnor.


Men det är klart lite finns det ju som blommar, t.ex. dom förvildade hyacinterna och små påskliljor.


 Notera skräphögen i förträdgården i bakgrunden

I "pallkragsrabatten" har dock inte en enda lök börjat blomma, men dom är på gång så kunde det bara bli lite varmare så............................

Nunneört

Inte har vi sett skymten av grävarn´ heller, men han sa ju att han skulle komma först nästa helg så det lär väl dröja. Jag hoppas dock att han kommer INNAN helgen så att kusinen som kommer tillbaka på fredag
får se att det händer något. Gubben har nämligen lovat att fräsa upp hela ytan
omedelbart bums när skräpet är bortforslatt!


Vi "tjejer" var som sagt ute och åkte så det blev en massa sommarblommor. Fast dom har jag inte planterat i krukor ännu för dom åker ut och in på kvällarna. Men även några penséer till blev det, bl.a. dom här ovan.
Sen lyckades vid hitta ett par öppna loppisställen där vi gjorde några otroliga fynd. T.o.m. jag som inte är förtjust i riktigt gamla saker hittade en del Art Deco som är det jag gillar.Vansinnigt kul har vi alltså haft och vi har både ätit och druckit gott samt skrattat en massa. Två gånger lyckades vi köpa färsk gotländsk sparris - mmmm - och det gick åt ett antal flaskor rödvin, en flaska portvin samt även lite hemgjord slånbärslikör som jag sparat sen i julas.
Men viktigast av allt, jag har inte haft något gallstensanfall! Fantastiskt!!
10 kommentarer:

mammi sa...

Nu vet du ju hur man gör för att hålla gallsten borta. Sparris och vin, blir kanske långtråkigt i längden. Apropå din gissning om rådjur som käkat upp våra blommor, så tror jag inte på det. Vi har nämligen viltstängsel runt om hela vår tomt, från början hjortstängsel, så det går inte att komma hit om man inte går på den oerhört hårt trafikerade Riksv. 21 ett par km från båda hållen.
Får väl börja studera olika sorters djur, eller kameraövervakning ?? Nä för dyrt
Kram Marianne

Rosor och ruiner sa...

Ja, nu vill vi ha lite varmare!
Vad roligt ni verkar ha haft, både loppis och "godsaker"...jag åt också just färsk sparris som en arbetskompis odlar...mmm va gott!
var också på en loppis i helgen, men det var tyvärr inget att ha..det är väl fler loppisar utåt landet och maken är tyvärr inte road när vi är ute och åker, han blänger konstigt och tycker att vi har tillräckligt hemma.. :o)

ormbunke sa...

Vilken mysig helg du har haft. Ny sparris och champange det var grejer det.
Kylan har ju hållt tillbaka växtligheten men det är ändå mycket på gång. Har idag flyttat jord till den nya rabatten och satt tillbaka en del perenner. Ikväll märktes det i bena har lite svårt att röra mig. Tyvärr blir man alldeles för ivrig när man är igång. Ha de gott i veckan. Kram Anita

Mimi sa...

Vilken helg med godsaker, både att se på och äta! Kallt har vi också haft, men efter att inte sett min underbara trädgård på närmare ett halvt år så kunde jag inte hållas inne, utan frossade i att greja med ett och annat. Hälsn Mimi

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Jag ser ingen skräphög på dina bilder, bara finaste blommor och pallkragsrabatter, allt så finfint.
Skumpa i ruinen lät härligt ;O)
Var kan man se din ruin?
Kram, Petra B.

Annika Christensen sa...

Jag kan trösta dig med att det är kallt här också just nu.
Hua säger jag bara.
Nu vill frösådderna ha lite värme och jag förstås.
Annika

Maria i Sennan sa...

Önskar jag kunde sända lite värme till dej men i Sennan e de lika kallt så vi får tålmodigt vänta
Ha det..Maria

gunsan sa...

Så fint du har i dina pallkragar.Någon värme har vi inte här på ostkusten men vi har därimot väldigt blåsigt idag.Vill inte gå ut.Imorgon ska det vara marknad här men vädret skulle bli regnigt och blåsigt även då,så det blir nog ingen tur på stan.Var hem till dottern igår och handlade en del saker till uteplats och trädgård.Ha det gott.

NinaVästerplana sa...

Hoppas denna helgen varit lika fin som den förra.... o att gallstenen låter bli att anfalla! För det gör ont sägs det. Mig har `bara´ njurstenar anfallit men det var ingen höjdare heller ;-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Rosa sa...

Rena själavården :-D. Loppis, vin mmm så gött.
Här är det lite skyligt i vinden, men varmt i solen, är rädd att man får lite för bråttom med utplantering :-S.