KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 17 maj 2010

4:E - OCH SISTA - DELEN AV VÄXTRESAN!

Efter besöken på handelsträdgårdarna så hade vi på eftermiddagen en enda sak kvar att göra , det var att besöka en rhododendronträdgård ovanför Kalmar.


Det var till Sven-Gunnar Josefsson och hans fru i Rockneby vi skulle och så här stod det om den trädgården i STA´s guide till Trädgårdar & Plantskolor:

 Tomt: 2772 kvm Max besökare: c:a 30
Torvpartier med över 200 Rhododendron, varav mer än 150 arter.
Ljungpartier, tråg, alpiner, perennrabatter.
Bästa årstid för besök är fram till midsommar.
Rhododendronplantor till försäljning.Och det fanns verkligen massor att titta på - även för oss som inte tänkt sig att odla surjordsväxter - och trädgården var så helt otroligt välskött.

Det fanns en massa rariteter och kameran gick varm, men.......det är ju det där med att anteckna namnen. Jag brukar göra det, men just den här dagen så blev det kallt, väldans kallt.


Mitt i visningen så började det också regna och åska och jag som inte hade vinterkläderna på började frysa så jag skakade. Alltså var jag helt enkelt tvungen att gå tillbaka till bilen för att värma mig. Jag passade också på att vända den så det skulle bli enkelt att tag sig ut till stora vägen.


Det var inte utan att man började bli lite orolig, det blev svartare och svartare och regnet bara vräkte ner. Lisa och jag bestämde oss därför att genast ge oss av mot Oskarshamn. Visserligen var det inte så långt, men med en fullastad liten pickup och ett häftigt oväder så tyckte vi det var säkrast. 

 

Det gjorde att jag missade växtförsäljningen. Men genom att be dom andra ta med sig en växt åt mig fick jag i alla fall med en liten "dubbel gulsippa" som Sven-Gunnar vänligt nog grävde upp ett par exemplar av.

Egentligen var det väl lite tidigt för trädgårdsbesöket eftersom dom flesta Rhododendron blommar betydligt senare, men det fanns ju så vansinnigt mycket annat kul att titta på så det var ju synd att vi var tvungna att ge oss av.

Lisa blev mycket inspirerad av alla tufatråg och av ovanstående alpin & stenrabatt. För oss som bor på Gotland och har tillgång till mycket sten passar den ju perfekt!

MIN FAVORITVÄXT - en Trillium med vartannat blomblad grönt och vartannat vinrött!Men.......nu vet vi ju var den här trädgården ligger, så vi kan helt klart tänka oss att hälsa på igen - och vi tackar allihop så mycket för den trevliga visningen!Ovanstående bild från middagen i Byxelkrok (där även undertecknad finns med på bild eftersom det är Anders som fotat) är dock den absoluta favoriten! Vilken kväll!!
 

7 kommentarer:

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Synd man inte kan vissla i bloggkommentaren, jag visslade alltså till när jag såg middagsbilden:-) Så härligt ni hade det där i Byxelkrok!

Och trilliumen var ju "to die for". Suck!

Ha de fint, och tack för trevliga o fylliga reportage! Sånt gillas, så att vi andra kan få lite goda tips:-)

ormbunke sa...

Vilken härlig växtresa du har gjort. Verkar ha varit en fantastisk upplevelse.
Både med växterna och vädret.Fin utsikt ni hade i Byxelkrok. Ha de gott.Anita

Rosor och ruiner sa...

Nu har jag läst "ikapp" här om er resa, va roligt ni verkar ha haft, om än kallt... men va kul att umgås med trädgårdsintresserade människor en hel resa så där, kan tänka mig att ni har haft roligt tillsammans! Jag var i Anders trädgård i somras, och den är ju något utöver det vanliga...:o)

NinaVästerplana sa...

Vilken trevlig Ölands-resa ni gjort! Roseanne har jag några, alldeles underbar färg ;-) intill växer en iris i samma ton.
Hoppas nu du får skönt väder o kan få göra klart på förgården.
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Jord under naglarna sa...

Har backat tillbaka lite nu och läst de andra inläggen också och ni verkar ha haft en fin och, framför allt, en roligt resa!!

Såg ut som att du gjorde en del fina inköp också. ;)

Mimi sa...

Ja, den resan var värd att rapporteras om. Härligt måste det ju ha varit, förutom då att du frös så du skakade, men sådant går ju över :)! Tack för att vi fick delta på ett hörn. Hälsn Mimi

Troll sa...

Snacka om att jag blir avundsjuk på er härliga resa! Låter toppen! Ni har verkligen besökt underbara trädgårdar och haft trevligt. Och massa fint fick du med dig hem också. Du får väl ta en extra tur för att 'hämta med resten' som du ville ha. :)
Ha det bra! Kram Gunilla