KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 26 april 2010

JAG ÄR FÖRBANNAD.....

...eller det kanske mest är ledsen och besviken jag är. Fast samtidigt är jag lite glad också! Dagliljorna och hostorna kom nämligen från England idag - och alla hade överlevt!



American Revolution

Så nu är alla dagliljor nergräva i pallkragsrabatten i tre olika sektioner.



Becky Lynn

Senare i veckan får jag sju dagliljor till från en specialist här i Sverige, en H-I-H-gruppmedlem som importerat dagliljor från Australien samt dessutom drar upp själv.



Sebastian

Alltså var jag tvungen att spara plats i några rosa och lila pallkragslådor till dom också.



Night Beacon

I dom vita, gula och röda pallkragslådorna har jag redan en massa dagliljor. Därför tog jag bara hem rosa, vinröda och lila dagliljor den här gången.



Peacock Maiden - en "spindeldaglilja"

På baksidan i min gräs & bamburabatt har jag mna stakrt gula och orange dagliljor. Som ni märker har jag blivit lite av en samlare, men än så länge ingen fanatiker.



Russian Rhapsody

Men.....du kanske undrar över varför jag är förbannad, ledsen och beviken!?



Bela Lugosi

Jo, det var ju så att jag "bokade" med vår grävare i januari att han skulle komma hit och gräva upp stubbarna och rötterna på förträdgården, samt gräva en STOR planteringgrop (10 x 2 m) och köra hit minst ett lass med jord. Han frågade då när jag ville ha det gjort och jag sa att det skulle vara klart till april. "Inga som helst problem", svarade han - då! 



Puppet Lady - en "spindel"

Sen blev det ju en väldigt lång vinter, så det var ju helt OK att han inte kom och började gräva men.....
När Rolle pratade med honom så skulle han komma runt påsk. Inte faaan kom han inte!
Så veckan efter påsk ringde vi ett par gånger och då lovade han komma förra måndagen. Och det gjorde han, kl. 18.15 på kvällen.  Men det gjorde ju inte oss något - vi har inga grannar som kan bli störda.

Den kvällen grävde han alltså upp rötterna och stubbarna och la dom i en hög på den då väldigt sönderkörda och leriga "förträdgården" - och där ligger dom fortfarande!
När han inte dök upp ikväll så ringde vi och alldeles nyss fick vi äntligen tag på honom. Då säger karluschlingen att han kommer nästa helg, alltså om två veckor!

VARFÖR är ALLA hantverkare/grovjobbare så jäkla opålitliga. OM dom nu får förhinder, varför inte ringa och tala om det. Eller är dom så rädda för att var tvungna att ge kunden ett nytt datum/klockslag?
Ärligt talat, ni gubbar där ute - vad är det för fel på er!?

8 kommentarer:

Ruben sa...

Vilken tur att dagliljorna klarade levereansen, trots askmoln. Men, erkänn, lite fantast är du nog!! ;-) Men, det är klart, dagliljor kan man aldrig få för många av!
Tråkigt med grävaren. Kan ni få tag i någon annan som gör jobbet, har ni väl rätt att häva avtalet? Hoppas det löser sig snabbt!
/Ruben

Susie på Stjärnarve sa...

Ja du Ruben, visst håller jag på att bli en dagliljefantast - men det är klart att det ska man väl kanske vara när man är med i H-I-H-gruppen (Hemerocallis-Iris-Hosta) in Trädgårdsamatörerna.
Sen finns det ju så vansinnigt många namnsorter att välja på i alla möjliga färnyanser, så man kan ju aldrig tröttna på dom!
När det gäller grävarn´ så är det bara att bita i det sura äpplet och vänta, men jag tror att Rolle fick honom att förstå att jag är förtvivlad. Veckan innan midsommar ska jag ha en trädgårdsvisning öppen för allmänheten och då skulle allt ha varit klart. Nu börjar man ju tvivla! //Susie

Mimi sa...

Underbart att dagliljorna överlevde! Och jag förstår så väl att du är förbannad. Själv sitter jag och väntar på att höra ifrån firman som skall leverera taket till mitt växthus. Datumet var bestämt den 22 april, helt tyst på den fronten också. Så långt har jag inte kommit att jag är förbannad, men vårt företag skulle aldrig lova nåt och inte hålla det, så förlorar man kunder! Hälsn Mimi

IreneL sa...

Vilken tuuur att dagliljorna överlevde askmolnväntan! Skönt att det funkade i alla fall!
Jag förstår din frustation med grävaren! Man kan ju bli galen på sånt där! Hoppas att han kommer nu!
Ha en fin dag! / Irene

X-blog sa...

Vad skönt att dina växter anlänt och mår bra!
Trist däremot när man är lovad hjälp med en sak och det inte blir gjort utan en massa tjat! :(

Ha en bra vceka!

mammi sa...

Varför kan hantverkare inte vara så ärliga att de säger, jag vet inte när jag kan komma, i stället för att lova till ett visst datum. Tack och lov, har de hantverkare vi anlitat hållit ord.
Ha det så bra
Kram Marianne

ormbunke sa...

OH! det var många dagliljor du har fått hem och lika många har du säkert innan.
Vi har också igång både grävare och stensättare igång i trädgården men det tar sin lilla tid. Väntar på att sätta tillbaka perenner i ny jord då jag fick gräva upp dem innan de satte igång.Man får ha tålamod men det är inte lätt särskilt när du vill ha färdigt till ett visst datum. Ha de gott. Anita

Knatten sa...

Jo, typiskt hantverkare/gubbar. Sååå lätt att skjuta på saker när det inte är ens eget. Andra skiter dom i. Undrar ibland om dom har råd att hålla på så i längden. Vi skulle ha en hit en gubbe som skulle sätta in värmepump i vårt andra hus. Han kom aldrig. Och vi ringde o ringde. Och sen när han själv ringde o ville komma då hade vi redan fixat det med en annan o då blev han sur=0. Skitgubbe.
I vilket fall har du ju dina ljuvliga liljor att njuta av. Se det som en tröst. /Knatten