KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 26 mars 2010

VÅRTECKEN ÄVEN PÅ SÖDRA GOTLAND!

Äntligen kan t.o.m. jag visa några vårtecken och det tack vare sol och 11 grader plus idag. Men snön är inte borta på några vis ännu, på hela baksidan är det fullt så kräver nog minst en vecka till med sol och värme. Så här såg det ut vid 12-tiden idag. Kolla in "pölen" framför björken - och värre lär det bli!

Jag tog en prommis i blötsnön på yttertomten och vid ruinen som fångar upp solen bra hittade jag några små lökskott.Sen fortsatte jag in och letade nedanför stenarna efter min "vilda" amaryllis. Men.....av den syntes inte ett spår. Hade inte räknat med det heller efter den här blöta vintern.
Däremot tittade det upp något annat gulligt, en pytteliten rosa knopp - hade inte en aning om vad det var förrän jag kom in och hade funderat ett par timmar. Då kom jag på att jag hade satt något lågt rosa nära den rosa amaryllisen. Så jag TROR att det är Scilla biflora `Rosea´ - alltså jag hoppas det!

Sen fortsatte jag en bit fram till hörnan nedanför altanen där jag såg nått vitt och gult. Fantastiskt!
Tänk att man kan bli så glad för några små ynkliga vårlökar!? Nu ska jag gå och titta på Let´s Dance och sen är det engelska trädgårdsprogrammet. Så trevlig helg!

Susie


8 kommentarer:

ormbunke sa...

Där ser man det våras hos dig också. Ttevlig helg på dig. Anita

Ninne sa...

Se nu kommer våren, nu är våren här! Lite seen o långsam, men absolut SÅÅ kär!!
Gott att den kommit till Er också.
Vårkram fr Ninne
17grader här idag

ullis sa...

Se där ja, våren kommer!
Tur att vi orkat härda ut, nu snart har all snö försvunnit och vi kan börja jobba i trädgården igen. Konstigt att man kan bli så himla glad över något så litet som en krokus men det blir man!
Ha en bra lördag! kram Ullis

Nora sa...

Det är en härlig tid vi har framför oss nu. Här ligger också snön djup fortfarande men fåglarna kvittrar och snön minskar för varje dag - inte långt kvar till vårblommorna kommer nu:-)

Maria i Sennan sa...

Att äntligen kunna komma ut och få ta en titt e så härligt..det bara ligger där och väntar på att få sol o värme..här regnar det ett härligt VÅRregn...Ha det..Maria

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Jag trodde nästan att våren var längre gången hos er än här på västkusten men så är det kanske inte. Här har sista snön försvunnit idag p g a en massa regn, skönt skönt!
Visst är det spännande med allt som nu dyker upp i rabatterna, speciellt allt man inte riktigt kommer ihåg att man planterat :-)
Ha det gott. Kram, Ingela

Mimi sa...

Hej! Här har snön också äntligen börjat ge med sig. Skönt med vårtecken. Jag började blogga på nytt igår, men beslöt mig nu för att flytta min blogg hit till blogger. Känner mig lite som en "traitor", men efter att man redan en gång startat helt på nytt, så kändes det liksom så motigt att igen göra det.

Ruben sa...

Håller med dig, det är nästan löjligt hur glad man blir åt de första vårtecknen i trädgården!
Ha det gott! /Ruben