KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!lördag 6 mars 2010

STICKLINGAR

Det här med växtrelaterade kataloger - i pappersformat eller på nätet - är ett riktigt fördärv. Igår "råkade" jag hitta ett ställe som säljer fuchsiasticklingar ( http://www.bohusfuchsia.se/ ) och det betydde ju att jag genast beställde hem några.
WINDHAPPER = ljust rosa och lila    hängande    medelstora enkla blommor

Eftersom jag inte sår frö alls så tänkte jag att jag istället skulle unna mig lite roliga sticklingar. Så jag har varit inne några gånger på blomsterhandeln i Hemse, men dom har inte fått hem några sticklingar än. Nu löste jag det problemet genom att sitta hemma och i lugn och ro och leta bland 200 (!) fuchsiasorter. Som vanligt blev det stora problem, hur ska man kunna välja!

WALTZ JUBELTEEN = rosa  upprätt uppåtstående(!) medelstora enkla blommor


JOY  PATHMORE = vit och cyklamen      upprätt     medelstor enkel blomma


DEEP PURPLE  =  vit och lila    hängande   stor dubbel blomma 


NEW MILLENIUM = röd och svartlila   halvt hängande    stor dubbel blomma

ROSE OF CASTILLE = vit och rödlila    upprätt   medelstor enkel blomma


Det här var alltså dom sex sticklingar jag valde igår. Försökte få till så det blev lite olika färg, form och storlek. Men....hade jag kunnat ändra ordern idag hade jag säkert gjort det, för egentligen är det minst ett tjugotal till jag vill ha och som jag därför hade svårt att välja bort.
Jag har haft fuchsior tidigare - och gillar dom - men.....dom skräpar rätt mycket. Numera har vi svartlaserat trädgolv på uteplatsen så då syns det inte lika mycket och då är det alltså helt OK. På framsidan vid ingången på stenarna, där bryr jag mig inte - det är ju utomhus!

Susie
9 kommentarer:

ormbunke sa...

Jag är också väldigt förtjust i fuchior.
Hade många förra året men tyvärr så har de frusit i uterummet. Köpte på blomsterlandet i veckan lite sticklingar bl.a. Dollarprincess, South Gate, Blackie och Marshmallow. Har planterat om dem så nu får jag se om de fortsätter växa. Köpte också en bok om fuchior på bokrean. Mycket intressant bok.
Tack än en gång för awarden. Ha de gott. Anita

ullis sa...

Har samma 'problem' som du...blir alltid något beställt när man hjittar något nytt ställe på nätet!
Och det var ljuvliga fuchior du hittat...Har tänkt köpa några fler när jag ska på trädgårdsmässan, men måste nog surfa in på den sidan du hittat och kolla lite...
Kramar Ullis

NinaVästerplana sa...

Men så roligt med en uppåtsträvande blomma... Den vore inte helt fel!
De enkelblommande är charmiga.
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Nora sa...

Nu har jag besökt din blogg för första gången, men det blir garanterat inte den sista! Vilka härliga bilder du tar - och pallkragsrabatten gillade jag skarpt!! Tack för titten och på återseende!

mammi sa...

Håller med. Inte lätt att välja, jag vågar knappt titta i kataloger o dyl. har lätt för att "förköpa" mig. Men det blir ju ursnyggt.
Kram
Marianne

Ninne sa...

Jag SKA INTE titta på den. Har bestämt att jag inte ska handla på nätet. Få se hur länge jag kan hålla det. Hade ngr ifjor,som du ser överst i min blogg menn?? har kollat lite på övervint. av de som jag har hemma . En verkar komma, men resten har ja hyst in hos Mammi. I morg får jag kolla dem.
Lycka till med nyförvärven..
Ninne

Ruben sa...

Fina val du har gjort! Den med upprättstående blommor ser väldigt exotisk ut. /Ruben

Maria Berg sa...

Fuchier är vackra och jag skall se om det är någon av mina tre som överlevt. Håller tummarna för att denna tre växter överlever - det är alltid värt ett försök om plats finns.
MB

Maria i Sennan sa...

Jag Tackar av hela mitt hjärta för utmärkelsen..den värmer så gått..att ha laster bland blommor o blad e ju så härligt..
Ha det..Maria