KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!tisdag 2 februari 2010

RUNDVANDRING del 2

Nu fortsätter vi rundvandringen i min trädgård, vi håller oss dock fortfarande på baksidan. Nu ser man att det har blivit lite senare på året, en hel del har kommit upp runt mina trekantspiedestaler.
Man ser också att det är jobb som pågår i den tråkiga biten vid staketet bakom - mot "kohagen" - där det bara vällde in ogräs, speciellt salmbär (svarthallon). Inte kul och helt omöjligt att få bukt med på normalt sätt. Fråga mig, jag rensade och höll på i 4-5 år!


Men nu var det ju inte bara sånt trist som växte hos mig, på piedestalerna t.ex. blommade på sensommaren den här fantastiskt vackra klematisen. Och på våren dom vilda orkidéerna. Som är fridlysta, men just dom här kommer tyvärr att försvinna när vi gräver upp förträdgården. Men vi har dom på fler ställen..........                                                                                   
På bilden ovan ser man vad det vad för slags jobb som pågick bakom och till höger om piedestalerna; att plantera en massa tåligt som förhoppningsvis står emot ogräset hyfsat!


Vy från altanen på samma del som ovan, till vänster, med "murrabatten" till höger. Mitt på bilden är det senast nyplanterade trädet; ett manshuriskt valnöt som tydligen ska växa exceptionellt fort (det tackar man för) och har otroligt stora och vackra blad.


På "stora altanen" hade jag en gulblommig klöver planterad i en gammal kolhämtare (man kan se öppningen på den lite svagt).  Den växte något så otroligt att den låg ut en meter på golvet. Anledningen är att jag gödselvattnar varje gång jag vattnar! Dock väldigt svagt, 1 kryddmått Blomstra eller liknande till 1 liter vatten. På så sätt får dom hela tiden exakt vad dom vill ha och behöver. Det här har jag lärt mig av en docent med specialutbildning på träd under tiden jag höll på med bonsaier!
Nedanför altanen, till vänster, är fortsättningen på  problemområdet mot "kohagen". Det var den här lilla slänten vi i höstas gjorde om till en "gravel & stone slope" (låter snyggare än grus- & stenslänt) som blev mycket lyckad. Bilder på den kommer i nästa inlägg!
Mellan slänten/tomtgränsen ligger den stora trekantiga gräs- och bamburabatten där jag också har lite iris, dagliljor och solhattar. Och inte att förglömma, vår egenhändigt gjorda piedestal (av en svart CD-plåthylla) för sommarblommor.
Oj, vad jag längtar - men snart är det nog dags för våririsarna att titta upp!

Susie

4 kommentarer:

mammi sa...

Du är nog inte ensam om att vänta på all växtlighet. Är trött på snön och till råga på allt så skall vi få blåst och mycket snö, jag vill ha vår.
Kram / Marianne

ormbunke sa...

Jag tackar för fortsättningen. Men tyvärr lär det dröja innan den prakten kommer upp. Lite pessimistiskt. Sen exploderar det väl så man inte hänger med.Anita

HelenJ sa...

Trevligt att du också hittat till Blogger. Snart är alla mina gamla TB-vänner samlade här. =)
Om du har problem med bilderna finns det tips i bifogade länken om hur du kan göra. En himla bra blogg när man vill fixa till sin egen.
Lycka till!
/Helen
http://fixa-din.blogspot.com/2009/08/forenkla-ditt-bloggskrivande-blogger.html

Susanne/Manitou sa...

Tycker om din inlägg av din trädgård, de är både inspirerande och tipsgivande. Har faktiskt "snott" lite ideer från dina tr.gårdsinlägg. Ännu ser det ut som vi får vänta på att bege oss ut i trädgården. Skottade av växthustaket idag, snön går mig över knäna och jag är ganska lång. Jag börjar bli så trött på den här snön nu. Jag vill ha VÅR!
Susanne