KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 4 februari 2010

FORTSATT RUNDTUR

Vi fortsätter med rundturen där vi avslutade den, alltså fortfarande på baksidan av innertomten.

Så här ser vilodelen ut av det vi kallar "stora altanen" och härifrån ser man ut till parkering utanför garaget.På kortsidan (bakom soffan) har jag en pallkragslåda som fungerar som min "surjordsrabatt" och i den växer det massor, bl.a. en stor sammetshortensia och den här klematisen som enligt specialisterna inte ska kunna överleva en svensk vinter - vilket den nu gjort tre gånger. Undrar hur det går i år!?

Nedanför den lilla trappan till altanen växer en blå hibiskus inringad av en mycket låg buxbomskant. 
Nedanför andra änden av altanen, där den endast är som en smal gång, har jag massor av krukor. Varje år har jag olika färgteman, förra året var det lila (kan inte förstå varför*ha, ha*).
Så det blev salvior och någon ny sorts sommarflox som var mycket trevlig. Han som sålde dom till mig visste tyvärr inte korrekt namn.
I hörnrabatten växer två ölandstok jag räddade när vi grävde upp en "rabatt" förra ägaren gjort, samt ett jättestort elefantgräs = Miscanthus x giganteus. Det växte faktiskt upp ytterligare 1-1,5 meter

Här står jag lutad mot staketet till yttertomten och fotar gräs- och bamburabatten från baksidan. Förutom alla växter jag satt där så finns den jättestora kerriabusken kvar som stod här när vi flyttade hit. Men då var den extremt risig och fruktansvärt ful, men med beskärning varje år samt massor av vattning och näring så har den blivit jättefin.
Det är i den här rabatten jag också har solhattar, den ovan är en riktig färgklick, iris och dagliljor.


 
Den här lantanan hade jag i somras ovanpå den piedestal vi gjort av ett CD-ställ där den passade väldigt bra färgmässigt. Jag har ju både cerisrosa, orange och gula blommor i den här rabatten.

Så här vansinnigt trist såg det däremot ut i den lilla slänten vid staket ut mot kohagen - trots att jag rensat och försökt få bort ogräset under ett antal år!

Så i somras beslutade jag att vi måste göra något radikalt åt slänten. Så jag började med att rensa OCH spruta ett antal gånger med Round-Up, lät jorden hämta sig och planteradet dit lite mer växter. Då såg det ut så här, men jag förstod ju att det skulle växa igen direkt. Alltså fick jag ta till lite mer handfast metod. Denna visar jag i nästa inlägg, samt också min "rosfolly"!

Susie8 kommentarer:

Monica sa...

Härligt med rundvandring det är så inspirerande i vintervädret,,förtränger min längtan efter grönska.
kerriabusken är det den sorten med gula blommor och gröna stammar? Eller vilken är det?
Isåfall om det är den jag tror så undrar jag om du klipper ner den mycket?
Ha det gott Monica på Pepparbacken=)

Ninne sa...

Gud va skönt o titta på din trädgård. Det är en lisa för själen i detta Oväder. Ja idag hardet varit skapligt o man har mått relativt bra. Fler såna dar om man ska stå ut. Vi går m Tessie på cykelväg som går paralellt med motions slinga. Cykl väg är plogad o grusad så den fungerar bra o det tycker Tessan också. Hon har lite jobbigt med att bajsa, för det ska göras en bit fr sstigen o helst i gräs??? inte lätt att hitta ngt bra ställe.
Ha det bra i stugvärmen Här har vi -7 grader nu.
KRam Ninne

mammi sa...

Om klematisen överlevt 3 vintrar, så känner den sig nog hemmastadd. Härligt med färgbilder, speciellt nu då allt är vitt, vitt
Kram Marianne

The Secret Garden sa...

Vilka fina färger på blommorna! Lila tillhör en av mina favoritfärger.
Och visst är det härligt att titta på sommarbilder nu. Det är ju nu som man verkligen uppskattar dem!

Trevlig kväll!

Anonym sa...

Suck...vilka bilder så härliga att titta på ...och drömma sig bort i.
Susanne

Susie på Stjärnarve sa...

Javisst, Monica, busken har små dubbla gula blommor i juni (den remonterar även senare)och gröna stammar. Väldigt många av grenarna blir dock torra och fula och då måste man klippa ner dom tidigt på våren.
Och det gör jag! en del ända ner, en del bara till frisk ved. Brukar stå inne i busken och klippa, man kommer inte åt allt annars, och det brukar bli en jättehög på gräsmattan - men sen växer busken till sig ÄNNU mer!

ormbunke sa...

Tack för rundvandringen. Jag fastnade för den fina clematisen och den blå hibiskusen..Ha de gott. Anita

Annika Christensen sa...

Kul och hitta hit och se en trädgård på Gotland.. hoppas att jag läste rätt.
Ha en skön kväll
Annika